Går nu sammen i EnergiForum

Energitjenesten i samarbejde med håndværksvirksomheder

Energitjenesten arbejder for at skabe energibesparelser – og en af måderne er at samarbejde med de håndværkere, der arbejder rundt om i landets boliger. Derfor har Energitjenesten indledt et samarbejde med en lang række brancheorganisationer og håndværksvirksomheder. Den nye indsats kaldes Håndværkernes EnergiForum – og den er direkte rettet imod de håndværksvirksomheder, der har mulighed for at komme i dialog med de mennesker, der skal tage beslutning om at vælge energibesparelser frem for et forhøjet energiforbrug. - Danmarks samlede energiforbrug er på ca. 100 mia. kr. og af det bruges næsten halvdelen til opvarmning og drift af bygninger. Med ny teknik skønnes det, at man kan reducere forbruget med 40-50 % inden for en overskuelig årrække. Og det kan blandt andet gøres, hvis håndværkerne er med til at sælge besparelser ude hos kunden, vurderer Marianne Bender, der er tovholder for den landsdækkende indsats Håndværkernes EnergiForum og leder af Energitjenesten Nordjylland. Det nye samarbejde skydes i gang, når Energitjenesten inviterer virksomhederne på kursus i energibesparelser. Kurset sætter særligt fokus på de nye samarbejdsmuligheder mellem virksomhederne, Energitjenesten og energiforsyningsselskaberne. Kurset afholdes d. 22. marts 2006, kl. 14.00-17.00, På HNG, Gladsaxe Ringvej 11, Søborg. Målet med kurset er at øge virksomhedernes omsætning på energiområdet, samtidig med at Energitjenesten og forsyningsselskaber opnår energibesparelser. Kurset er opbygget dels som et kompetenceudviklingskursus, hvor håndværkerne får den nyeste viden om produkter og værktøjer på energiområdet, og dels som et salgskursus, hvor håndværkerne lærer at gå i dialog med kunden om investering i energibesparelser. For håndværksvirksomhederne er der penge, at hente ved at foreslå energibesparelser ude hos kunden – og det er ikke ubetydelige beløb, der er i spil. Udover de direkte fordele ved at blive en troværdig og værdifuld vejleder for kunden, er der masser af nye arbejdsopgaver at tage fat på. Derfor glæder håndværkernes organisationer sig også til at komme i gang med de nye udfordringer. - Det er en opgave, der ligger lige til ”højrebenet” for smede- og vvs-virksomhederne. På den ene side kan forbrugerne glæde sig over, at de sparer på energien – og på den anden side får vi etableret nogle faglige netværk til gavn for forsyningsselskaberne og håndværksvirksomhederne, siger Ove Folmer Jensen, energi- og miljøkonsulent i DS Håndværk & Industri. Kurserne afholdes af Energitjenesten i samarbejde med DS Håndværk & Industri, el- og naturgasselskaberne samt Dansk Fjernvarme, og afholdes over hele landet i løbet af marts. Håndværkere, der ønsker at deltage i kurset, kan få yderligere informationer ved at henvende sig til Energitjenesten på tlf. 98 15 68 00 / 21 21 32 88 – mail: nordjyllandenergitjenesten.dk – eller via energitjenestens hjemmeside.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.