Bravo! - for et jubilæum

I lørdags fyldte Avedøre Skole 50 år - og nye som gamle elever mødte op med forældre og bedsteforældre for at fejre dagen

Artiklens øverste billede
Avedøre skole kunne lørdag den 2. september 2006 fejre 50 års jubilæum - dette foregik med underholdning fra scenen af børn fra skolen og der var masser af boder og optræden rundt om på skolen. Midt under inspektørens tale kom der en demonstration som "vippede" inspektøren væk fra mikrofonen og overtog denne - et flot optog med lærer i spidsen med megafon - september 2006

Det var i august 1956, at undervisningen begyndte på den dengang nybyggede Avedøre Skole. Siden da er der sket mange ting med skolen, eleverne og undervisningen og i lørdags skulle de sidste 50 års skolegang fejres. Det gjorde man ved på skolen at holde et tre timers åbent-hus arrangement, med mulighed for både god musik, lækker mad og masser af shows og opvisninger. Som tema havde skolen valgt at mindes de fem årtier, fra 50'erne til 90'erne og det var med alt fra protestsange og demonstrationer til dansk rapmusik anno 2006. Hver klasse havde i løbet af ugen arbejdet med et årti og på selve dagen var der mange opvisninger at gå til. En gymnastiktime anno 1950 eller et afdansningsbal var bare få af mulighederne. Abba-show, en tur i biografen eller en håndarbejdestime. Skolens helt egen film I multirummet på skolen var der i dagens anledning lavet en biograf, og hver halve time kunne man så som besøgende have den fornøjelse at se skolens helt egen tv-avis, produceret af eleverne selv. Der var interviews med elever på skolen og lærere som gæster i studiet. Blev man siddende lidt længere i biografen kunne man også se den film som Avedøre Skole i anledning af 50-års jubilæet har fået produceret, og heri hører man bl.a. om tiden fra skolens start i 1956 og til i dag. Der er klip fra undervisningen, interviews med lærere og skoleinspektør og klip fra klassernes koloniture. Filmen kunne efterfølgende købes og kunne for altid stå som et minde eller bevis på Avedøre Skole. "Det er min planche den der" På en af gangene var der langs klasseværelserne lavet et tema om 1990'erne og der hang både store plancher, billeder og mange fakta omkring, hvad der rørte sig i det pågældende årti. Rundt om trak børnene afsted med forældre og udtryk som "se der, det er min" og "kom nu, vi skal også videre" kunne høres omkring. Og dog, for Avedøre Skole er jo trods alt en skole som alle andre, og selvfølgelig var der også de børn - eller unge, der uden større hensyn forlod forældrene lige straks kammeraterne dukkede op. Og sådan bør det jo også være. Også for dem var der jo interesse i sammen med vennerne at besøge diskoteket eller spillehallen. Eller hænge ud på den udendørs cafe. Bravo, bravo, bravo! I hvert fald var stemningen på Avedøre Skole pågældende dag høj og skolegården emmede af liv og godt humør. Til alt held holdt vejret tørt, og den opstillede scenevogn dannede rammen om både god musik, præsentationer af arrangementer og velkomsttale. I et hjørne af skolegården var der opstillet en pølsevogn til at stille sulten eller der kunne købes sandwich, kage eller bages snobrød. Lørdagen på Avedøre Skole bød således på tre gode timer og tilbage er kun at sige bravo for et super vellykket arrangement. ck.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.