Færre fejl i alment byggeri trods travlhed i byggebranchen

lByggeskadefonden for det støttede boligbyggeri har udsendt en optimistisk årsberetning. Antallet af skadeanmeldelser og antallet af fejl ved de byggetekniske eftersyn var også i 2005 markant lavere end tidligere. Travlheden i byggebranchen er tilsyneladende ikke gået ud over kvaliteten i de støttede bolighyggerier, som fonden fik foretaget byggeteknisk eftersyn af i 2005. Det er glædeligt i en tid, hvor der ellers mange eksempler på det modsatte i f.eks. private boligbyggerier. Antallet af væsentlige fejl i nyopførte støttede boligbyggerier lå i 2005 på samme lave niveau som de seneste par år. Også antallet af mindre væsentlige fejl var i 2005 lavere end tidligere. Medens antallet af bygningsdele med mindre væsentlige fejl i 2005 var godt 20 %, var det tilsvarende antal i 2000 knap 30 %. Antallet er dermed reduceret med Ca. 1/3 over blot 5 år. Det fremgår af de offentligt tilgængelige statistikker på fondens hjemmeside. Optimisme på skadeområdet Antallet af skadeanmeldelser lå i 2005 på samme lave niveau som de seneste par år. Det samme gjaldt udbedringsomkostningerne og fondens skadedækninger. Skaderne drejer sig fortsat især om byggerier fra før 1995 - ikke mindst materialeskader - som ikke længere optræder i nybyggeriet. Nye analyser viser, at fondens udgifter til skadedækninger i de nye byggerier formentlig bliver væsentligt mindre end til byggerierne fra før 1995. Fuld åbenhed og synlighed omkring støttede boligbyggerier har været - og er - en væsentlig forudsætning for kvalitetsforbedringerne. Fondens aktiviteter og hjemmeside er derfor tilrettelagt med henblik på bl.a. at sikre offentligheden størst mulig adgang til data og oplysninger. Byggeskadefondens hjemmeside har fået nyt design og ny opbygning, der skulle gøre den mere overskuelig for brugerne - specielt i den byggetekniske erfaringsformidling. På hjemmesidens afsnit om statistik har offentligheden fri adgang til resultaterne af alle de ca. 2.700 1-års eftersyn, der er foretaget siden 1998.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.