"Ikke spild af medicin og bedre for miljøet"

Socialudvalgsformand hilser dosispakket medicin velkommen

"Det koster den enkelte ældre i fast medicinering op til kr. 220,- pr. måned, eller ca. kr. 2600,- pr. år, - ekstra for medicin... Det er skjult brugerbetaling." Sådan skrev en Hvidovreborger i et læserbrev i sidste uge. Brevet handlede om det faktum, at mange ældre borgere i Hvidovre Kommune nu skal modtage dosispakket medicin fra apotekerne, istedet for at lade hjemmehjælpen dosere medicinen for sig. En ordning, der er frygtelig dyr for den enkelte ældre, mente læserbrevsskribenten. Men socialudvalgsformand Helle Adelborg er ikke enig. - Idéen med dosispakket medicin skulle netop være, at den ikke blev dyrere. Mange ældre skifter medicin ganske ofte, fordi deres behov ændres. Dosispakningen bevirker, at de ikke længere køber mere, end de har brug for, og derved ikke har dyre medicinrester stående til ingen verdens nytte, siger Adelborg. - På et generelt plan er det økonomisk meget bedre for den enkelte borger og også meget bedre for miljøet, siger socialudvalgsformanden. Hun påpeger også, at det ikke er Hvidovre Kommune, der alene indfører ordningen. - Regeringen har i årevis tudet os ørene fulde om, at dosispakningerne er den bedste løsning, siger Adelborg. Leder af hjemmeplejen, Liff Falhof, fortæller, at det kun er stabilt medicinerede ældre, der fremover skal modtage dosispakket medicin. - Der er tal om ca. 30 % af vore brugere. Og de praktiserende læger skal i øvrigt sige god for ordningen, siger Falhof. Selvom det generelt ikke burde være dyrere at gå over til dosispakket medicin, kan det så alligevel ske, at nogle ældre borgere kommer af med flere penge? - Hvis man ikke modtager tilskud til sin medicin, og hvis man aldrig skifter medicin kan det godt ske. Men borgere, der tit skifter medicin, undgår udgifter til spildmedicin og medicinlagre i hjemmet. Og man modtager også tilskud til selve pakningen på apoteket, siger hjemmeplejens leder. De ældre, der ikke kan klare sig selv, vil stadig få hjælp af hjemmeplejen. Og de ældre, der er omfattet af ordningen om dosispakket medicin, har fået brev om ordningen fra Hvidovre Kommune. Overgangen til dosispakket medicin sker i samarbejde med den sygeplejerske, som hidtil har doseret medicin hos den enkelte borger. Dosispakket medicin er en færdigpakning af borgerens tabletmedicin i dosisposer til 14 dages forbrug. Medicinen i dosisposerne er fordelt til de antal gange, man skal have medicin i døgnet. Dosisposen er forsynet med en etiket, med navn, cpr. nr., navn på medicin, indtagelsestidspunkt, ugedag samt ugeangivelse. Sygesikringen yder tilskud til gebyret efter samme regler og tilskudssatser som medicintilskud. Får man desuden helbredstillæg eller er medlem af "Danmark" vil man yderligere kunne få dækket en del af gebyret. ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.