Invalid uønsket i Stationsbyen

Ingen adgang for Østergaards svigermor

Artiklens øverste billede
Søren Østergaard afviser at lade svigermor flytte ind hos sig selv: - 5 mennesker (3 voksne og 2 børn) i et 4-rums rækkehus på 95 kvadratmeter - det går ikke, mener han.

Formanden for De Konservative i Hvidovre Søren Østergaard er rendt ind i private problemer - han kan ikke få sin invalide svigermor placeret i en bolig i Stationsbyen. Og det mener han er urimeligt. - Det er formålsløst som invalidepensionist at søge Stationsbyen, da fast arbejde i Hvidovre Kommune er en forudsætning for tilflytning, nævner Østergaard. - Nu er min svigermor ikke invalidepensionist på grund af stikarkomani eller andet ubehageligt, men har en dårlig ryg og hofte. Og når meldingen fra kommunen er, at det ikke tjener noget formål at lade sige skrive op, så er det i min verden en lukket by - ihvertfald for nogen. Det er bekræftet af kommunen, der tilrådede, at min svigermor i stedet lader sig skrive op i boligselskaber, hvor de ikke har kommunal anvisningsret, oplyser Østergaard. Baggrunden for, at Østergaard ønsker sin svigermor til Stationsbyen er, at hans kæreste - som han kalder "en rimelig god skatteborger" - og hendes 3-årige datter flytter fra Nørrebro og ind i hans bopæl i Stationsbyen. - Min kærestes mor er i sin tid flyttet med til Nørrebro fra Sønderjylland for dels at være tæt på både datter og barnebarn og dels som reserve-barnepige, når hendes mors arbejde som butikschef ikke er foreneligt med åbningstiden i børneinstitutionen, forklarer Østergaard. - Moderen vil selvfølgelig stadig gerne fortsat være i tæt kontakt med både datter og barnebarn, men er ikke mobil på grund af hofte- og ryglidelser. Hun er førtidspensionist. Det oplagte er selvfølgelig at søge en lille lejlighed i Stationsbyen, hvor vi selv bor - både på grund af moderens manglende mobilitet og af menneskelige årsager. - Men i "Det Forjættede Land Hvidovre" er der ingen kære mor. Ingen adgang til almennyttige boliger i Stationsbyen for tilflyttere, hverken fra Sønderjylland eller Nørrebro, meddeler Søren Østergaard. Især egne borgere Kommunaldirektør Jens Frederik Jørgensen forklarer, at Hvidovre Kommune har indgået aftale med AKB om den fulde anvisningsret til samtlige boliger i Avedøre Stationsby. - Boligerne bliver anvist efter kriterier, der er vedtaget i Økonomiudvalget i 1996 og som kan ses på Hvidovre Kommunes hjemmeside. Hvidovre Kommune anviser primært boliger til egne borgere, der har et boligsocialt behov men tilgodeser personer, der ønsker at flytte til kommunen på grund af jobskifte, nævner Jens Frederik Jørgensen. Kommunaldirektøren tilføjer, at Folketinget har vedtaget, at der er frit valg af ældreboliger til ældre og personer med handicap uanset boligens beliggenhed. - Det fremgår af loven at det er bopælskommunen, der skal visitere til en handicapegnet bolig og vi vil derfor anbefale familien at rette henvendelse til sagsbehandleren i bopælskommunen for at høre om mulighederne for at få tilbudt en ældrebolig i Hvidovre Kommune, beretter Jens Frederik Jørgensen, og tilføjer: - Når først den ældre er visiteret af hjemkommunen, kan vedkommende søge en ældrebolig overalt i landet. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.