Fredag den 3. juli 2006 er en vigtig dato

Mange kontaktmuligheder med skattevæsenet

I forholdet mellem borger og myndighed er datoen den 3. juli i år en af de vigtigste. Det er sidste frist for selvangivelsen for selvstændigt erhvervsdrivende og deres ægtefæller samt andre med udvidet selvangivelse, det er sidste frist for frivillig indbetaling af restskat op til 40.000 kr., det er sidste frist for aflevering af regnskab for selskaber, hvor indkomståret udløber i første kvartal 2006, og det er sidste frist for at indsende klage over ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2005. Dyrt at aflevere for sent Fristen for aflevering af selvangivelsen for 2005 er den 1. juli 2006, men hvis blot myndighederne har den med morgenposten mandag den 3. juli eller den afleveres inden skattekontoret åbner mandag, betragtes det som værende rettidigt. Det kan blive dyrt at aflevere selvangivelsen for sent. Afleveres selvangivelsen ikke rettidigt, kan myndighederne opkræve et skattetillæg på 200 kr. pr. dag fristen overskrides, dog maksimalt 5.000 kr. Der kan kun beregnes et tillæg for selvstændige, hvor begge ægtefæller arbejder i virksomheden. Det daglige skattetillæg samt maksimumbeløbet halveres for skatteydere, der i 2005 har en skattepligtig indkomst på mindre end 259.500 kr. Ikke fradrag for rentetillæg af restskat Sidste frist for frivillig indbetaling af restskat vedrørende 2005 er den 3. juli 2006, hvor der højst kan indbetales 40.000 kr. uden rentetillæg. I det omfang de samlede indbetalinger af restskat efter indkomstårets udløb overstiger 40.000 kr. betales et tillæg på 2 pct. for den overskydende del. Hvis restskat for 2005 ikke betales senest den 3. juli 2006, vil op til 16.400 kr. af en eventuel restskat med et rentetillæg på 7 pct. blive indregnet i næste års forskudsskat. Restskatter udover 16.400 kr. vil blive opkrævet i tre rater i september, oktober og november 2006 ligeledes med tillæg af 7 pct. Tillæggene på hen-holdsvis 2 og 7 pct. er ikke fradragsberettigede. Selskabsregnskaber Aktie- og anpartsselskaber skal aflevere selvangivelsen senest 6 måneder efter indkomstårets udløb. Det gælder dog ikke for selskaber, hvis indkomstår udløber i løbet af årets første kvartal. For disse selskaber gælder, at afleveringsfristen for selvangivelsen er den 1. juli. Derfor skal selskaber, hvis indkomstår udløber i første kvartal 2006 senest aflevere selvangivelse mandag morgen den 3. juli. Ejendomsvurdering SKAT har vurderet alle ejerboliger pr. 1. oktober 2005, og ejerne har nu fået be-sked om vurderingen, idet vurderingen er udsendt sammen med selvangivelsen eller årsopgørelsen for 2005. Ejerne af boliger kan klage over vurderingen indtil den 1. juli 2006. Klagen skal være dateret senest den 1. juli, men det er OK, hvis blot den afleveres senest mandag den 3. juli om morgenen, og statistisk set kan det være en god idé, for baseret på tidligere tiders klager over vurderingerne, er det op til 2/3 af klagerne, der får ret.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.