Picasso i børnehøjde

I onsdags åbnede drengene på Kæret dørene op for offentligheden, da de fremviste deres Picasso-inspirerede malerier

Artiklens øverste billede
Udstillingen "Os, Picasso og damerne" på Kæret i onsdags, her ses de dygtige kunstnere foran deres malerier.

Det var en umådelig stolt Hanne Conradsen, leder af Kæret, der sammen med sine elever kunne præsentere resultatet af et 4 ugers temaforløb med Picasso som inspirationskilde. Der var mange fremmødte til ferniseringen, som bar præg af ægte kunstnerisk udfoldelse efterfulgt af en autentisk reception, hvor der var dækket op med lidt godt til hals og gane - gæsterne medbragte lykønskende gaver. Altså - en rigtig fernisering. De forskellige kunstnere fremlagde da også deres tanker og visioner for beskueren under åbningstalen, samt satte gæsterne ind i historikken omkring den kendte kunstner Picasso og hans måde at arbejde på. Stolte børn Summende blandt de yngre kunstnere kunne man mærke en særlig stolthed. Man modtog ikke en henkastet bemærkning som; "Mit maleri er grimt". Tværtimod var der en fantastisk vedståenhed og iver for at forklare den interesserede om den anvendte teknik, fremgangsmåde og valg af materiale. Picassos brug af firkanter, trekanter, ovaler osv. var selvfølgelig brugt i et forsøg på at entréere den afdøde kunstners univers, og resultaterne var intet mindre end imponerende. Så smukt og veludført, at leder Hanne Conradsen i tilnærmelsesvis ekstase fremhævede om skandalen; at der kun findes ét børnekunstmuseum i verden, nemlig et sted i Rusland. - Jamen, de anerkendte udstillinger tager ikke kunst lavet af børn ind. Har kunstværket ikke gennemgået en kreativ proces af tanker og følelser, fordi det er et barn, som har gjort sig den "ulejlighed" at skabe noget så smukt og unikt?, uddyber, vrinsker og udbryder den yderst engagerede kvinde med de håndtegn lærere nu engang kan ryste ud af skjorteærmerne. Malerierne var malet i stærke og klare farver, og børnene havde benyttet sig af kvalitetsfarver, idet omhyggelighed, koncentration og respekt for materialer - så absolut hænger sammen med elevernes hengivenhed og lyst til at fordybe sig. Læreren har kunnet mærke en positiv effekt af at ofre lidt ekstra på materiale, og børnene har omgået remedierne med største omhu. Kubisme og kvinder Alle de kunstneriske eksempler er vidt forskellige, men en ting går igen i dem alle - motiverne er alle af kvinder. Enten har drengene vist en dybtliggende urkraft, eller også har Hanne Conradsen kun vist dem Picassos værker af kvinder. Der var lidt uenighed, hvor elever og lærer gassede hinanden med denne tendens. Temaet Picasso har også bredt sig til de andre fag på skemaet, og de mange kanter og former gav sig selv, da geometri dukkede op blandt plus og minus-stykkerne i matematiktimerne. - Det har været en kæmpe succes, og jeg kan ikke lægge skjul på min henrykkelse over drengenes fantastiske stykke arbejde, og det skal nævnes at de udstiller på Børnenenes Store Kunstudstilling i Medborgerhuset den 18. december, hvor borgmesteren holder officiel åbning, forklarer en utrolig stolt leder.bak

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.