Bålstemning for alle

Artiklens øverste billede

l Der er lagt op til mange timers bålhygge med et nyt bålkøkken, der tillader både kogning og stegning i det fri. Bålkøkkenet er transportabelt, så lejrbålsstemningen kan tages med til stranden, i sommerhuset eller bare ud i haven. Det er kokken René Stage og hans kammerat Torben Eriksen, der står bag årets nyhed inden for udendørs madlavning. Sidste år var det udekøkkener, som alle talte om, men i år bliver det med garanti det mobile bålkøkken Bonfire. Ideen til bålkøkkenet opstod, da René Stage og Torben Eriksen lavede mad i haven ved hjælp af en gryde og tre ben og så, hvordan børnene interesseret fulgte med i madlavningen. - Jeg ville gerne lave noget, der var nemt at bruge og samtidig sjovt at arbejde med. Med Bonfire kan man koge og grille på samme tid. Ligesom hele familien kan følge med i madlavningen, så det ikke kun er eksempelvis faren, der står og griller, siger René Stage. Tag-med-køkken Bålkøkkenet består af tre ben, som er nemme at sætte op over bålet, en stor grillrist og en praktisk emaljegryde med ophængskroge. Med dette udstyr kan man sætte kartofler og grøntsager over, mens der stadig er flammer i bålet. Når der kommer gløder, er det tid at grille kødet på den store grillrist, hvor der også er god plads til brød og grøntsager. Der er også tænkt på desserten, som kan tilberedes på den emaljerede pandekagepande på et langt skaft. - Det giver en dejlig stemning, når hele familien laver mad over bål. Det, at du kan lave det hele i det fri, sparer både tid og kræfter. Og samtidig synes børnene, det er sjovt at være med til den primitive madlavning over bål, siger Zini Asanovski fra Kop&Kande i Hvidovre, der forhandler Bonfire som en af de eneste i Danmark. Bålkøkkenet er lavet i et materiale, der kan tåle vejr og vind, da trebenet er malet med varmefast maling, og tilbehøret er emaljeret. Desuden kan udstyret pakkes sammen og tages med i bilen, når familien skal af sted på udflugter. - Bonfire er ikke bare nemt at samle, bruge og rengøre, men også nemt at transportere, så man kan tilberede maden, hvor man har lyst. Bålkøkkenet kan komme med på stranden en lun sommeraften, til sankthansaften i vennernes sommerhus eller på campingturen, slutter Kop&Kandes Zini Asanovski.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.