Rød strid om grundprincipperne

Liste T og SF er uenige med Gruppe A om tolkning af idealerne i pensionssagen

Socialisterne slås stadig indbyrdes om vægtningen af idealerne fra den franske revolution - frihed, lighed og broderskab. Således er de røde brødre og søstre i Hvidovre fundamentalt uenige om, hvordan Thyge Lauritsens pensionssag skal tackles. På den ene side står Liste T og SF og forsvarer frihedsprincippet (forstået som mulig dispensation til enkeltindivider), og på den anden side Gruppe A, der forsvarer lighedsprincippet (gruppehensynet fremfor alt). Først Liste T: - Det undrer mig, at man beder vedkommende om at anke sagen i stedet for at gå ind og arbejde for den dispensation, som en enig kommunalbestyrelse havde sagt, at det syntes vi - hvis muligheden fandtes - at man gerne ville have, at man arbejdede på. Det undrer mig at man af principielle årsager beder om at få undersøgt rammerne for dispensationen, når der i den sag er en konkret mulighed for at give en dispensation. At man så beder en enkelt person om at bære hele slæbet i forhold til at få afklaret det bredere retslige grundlag. Det burde man have kunnet få afklaret på anden vis, sagde Pernille Falcon (T) på sidste byrådsmøde. Falcons forundring blev delt af Niels Ulsing (F). - Der blev i den grad lagt op til at finde en løsning. Alligevel fastholder man et afslag. Og når man gør det, så skal han jo anke. Alt andet ville være tosset, fordi den må prøves. Og selvom man kan nøjes med at skrive to linier, så vil man gerne prøve at fremstille sagen så detaljeret som muligt. Så der ligger meget arbejde i det, også for borgeren, i at køre en ankesag. Også med ventetid. Og det kunne man have undgået, sagde Niels Ulsing, der pegede på, at sagen allerede har bevirket, at man har lavet en anden procedure. Fremgår af notater Borgmester Britta Christensen (A) bekræftede, at sagen ganske rigtigt ligger i ankesystemet - og hun fortsatte: - Jeg skal ikke være den, der trækker mine udtalelser tilbage. Men det er helt klart, at når vi har fået nogle notater, hvor der også står noget om lighedsprincippet, så har jeg ikke følt mig personligt kaldet til at gå ind i den sag og beordre et eller andet. Det mener jeg ligger udenfor de rammer, jeg har i styrelsesloven. Kompetencen ligger i Socialudvalget, hvor det ikke er sædvane at gå ind i en sag, der kører i ankesystemet, sagde Britta Christensen, og videre: - Nu skal jeg ikke være med i en sagsbehandling her, fordi det er punktet "eventuelt" altså ikke til. Men gudskelov er det sædvane, at det er borgeren, der bærer hele slæbet, når der bliver anket. Man kan nøjes med at skrive to linier - navn og dato og "jeg anker afgørelsen", og så får ankesystemet alle akter fra kommunen. Jeg havde gerne set, at den her sag kunne løses. Men jeg har også respekt for lighedsprincippet. Og at det er okay at kigge på rammerne for det lighedsprincip, sagde borgmesteren. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.