Selvangivelse og årsopgørelse for 2005 udsendes nu

Overskydende skat kommer hurtigt

SKAT sender selvangivelsen for 2005 til alle skatteborgere frem til medio april 2006, men allerede inden da, har mange modtaget overskydende skat. Det kan gælde for skatteydere, som SKAT ikke forventer skal indberette yderligere oplysninger. Sammen med selvangivelsen modtager de årsopgørelsen, og alle, der har ejet privat ejendom i 2005, modtaget en vurderingsmeddelelse. Kontroller tallene For skatteydere, hvor der ventes yderligere indberetninger, gælder, at de kun modtager selvangivelse og vurderingsmeddelelse. Indberetningerne kan foretages ved at returnere selvangivelsen, men efterhånden anvender flere og flere TastSelv-ordningen enten via telefon eller Internettet. Hvis denne ordning anvendes, kan årsopgørelsen ses i skattemappen, når alle selvangivelsens tal er indberettet og godkendt af skatteyderen. Langt hovedparten af tallene er automatisk indberettet, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er rigtige. Det skal derfor stærkt anbefales, at man kontrollerer tallene på den fortrykte selvangivelse. I den personlige skattemappe kan man se oplysningssedler (årsopgørelser) fra arbejdsgivere, banker, sparekasser, forsikringsselskaber, kreditforeninger, A-kasser og fagforeninger mfl. Alle kan aflevere den 2. juli Alle, som driver selvstændig erhvervsvirksomhed, ejer anparter, som ikke er omfattet af anpartsreglerne, har udlejningsejendom, forskudt regnskabsår, har oplysningspligt om kontrollerede udenlandske transaktioner eller er kunstner og omfattet af indkomstudligningsordningen, skal anvende den udvidede selvangivelse. Her er afleveringsfristen den 2. juli 2006. Og alle kan vente med at aflevere til denne dato, hvis man blot skriftligt overfor skattevæsenet tilkendegiver, at man ikke ønsker at være omfattet af ordningen med en fortrykt selvangivelse. Personer, som har fået tilsendt en fortrykt selvangivelse skal selvangive senest den 1. maj, med-mindre personen er samlevende med en ægtefælle, der har selvangivelsesfrist den 2. juli, eller hvis personen er omfattet af de såkaldte anparts-regler. Selvangiver man via TastSelv er fristen for almindelige selvangivelser den 2. maj kl. 9.00 og for udvidede selvangivelser den 3. juli kl. 9.00. Forslag om afskaffelse af selvangivelsen Netop nu behandler Folketinget et forslag om afskaffelse af selvangivelsen gældende for 2007 og frem. Skatteyderne vil fortsat - lige som i dag - modtage en årsopgørelse på papir, hvor indkomster og fradrag fremgår. Her kan det tjekkes, om alle indkomster og fradrag er med, og om der skal betales restskat eller modtages overskydende skat.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.