Plejehjem skal måske sælges

Totalt lukkede forhandlinger omkring Danske Handelsrejsendes Plejehjem

Artiklens øverste billede
Om plejehjemmet fortsat vil blive privatdrevent - der er noget af et særsyn i Danmark - er uoplyst.

Danske Handelsrejsendes Plejehjem, der ejes af Københavns Kommune, bliver måske snart solgt til Hvidovre Kommune. I øjeblikket ligger Økonomiudvalget i forhandlinger med København - og der siver kun få oplysninger ud til borgerne fra de hemmelige møder. Sandsynligheden taler dog for, at plejehjemmet kan overtages relativt billigt, da den gamle del af bygningsmassen sidste år blev betegnet som utidssvarende til moderne plejehjemsbrug i en uvildig rapport. Danske Handelsrejsendes Plejehjem blev stiftet på initiativ af "Foreningen af Danske Handelsrejsende, stiftet 1866" og "Pensions- og Hjælpekassen for Danske Handelsrejsende" og blev taget i brug den 12. januar 1976. Plejehjemmet havde driftsoverenskomst med Hvidovre Kommune indtil 1992, hvor Københavns Kommune overtog dette og drev plejehjemmet som kommunal institution indtil 31. december 2000. I januar 2001 startede plejehjemmet en ny epoke som privat plejehjem. Plejehjemmet bliver herefter drevet som anpartsselskab af Marianne og Poul Wilcke. Ejendomsværdien for Danske Handelsrejsendes Plejehjem på Langkildevej 5-7 er ifølge den senest tilgængelige offentlige vurdering sat til 31 mill. kr. Dertil kommer en grundværdi på over fem mill. kr. Imens salgsforhandlingerne foregår, holdes anpartshaverne hen i total uvidenhed. - Vi ved ingenting, fortæller Marianne Wilcke. Og heller ikke borgerne må få noget at vide. Det fortæller kommunaldirektør Jens Frederik Jørgensen. - De sager, der er placeret på de lukkede møder i Økonomiudvalget, er sager, der ifølge særlig lovgivning eller den kommunale styrelseslovning skal behandles på lukket møde. Det er sager, der indebærer forhandling med eksterne parter, sager, der rummer personlige oplysninger, sager, hvor der skal indhentes tilbud fra f.eks. håndværkere, nævner kommunaldirektøren. - Såvel hensynet til kommunens økonomiske interesser som forhold i relation til enkeltpersoner gør, at de nævnte sager skal behandles på lukket møde. Sagernes indhold kan først offentliggøres, når der foreligger en endelig afgørelse, f.eks en indgået kontrakt med en leverandør, forklarer Jens Frederik Jørgensen.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.