Store buler på vejen mod børnepolitikken

Mette Dencker betegner et fællesmøde mellem tre udvalg som "ustruktureret"

Artiklens øverste billede
- Vi fik kun en halv time til at gennemgå den enorme mængde af høringssvar, siger Mette Dencker.

Vejen mod børnepolitikken i Hvidovre er belagt med store buler. Allerede nu lyder der således kritik af den politiske proces, hvor status p.t. er, at børnepolitikken netop har været behandlet på et fællesmøde mellem tre udvalg. - Der var til børnepolitikken afsat en halv time fra kl. 17.30 til 18.00. Mødet gik dog over tid (til kl. 18.30, red.). Her skulle vi femten personer fra tre udvalg gennemgå de mange høringssvar fra skoler og institutioner, herunder nå at fremsætte egne meninger. Det er alt for kort tid, og derfor kalder jeg processen for ustruktureret, siger Mette Dencker, der bl.a. er ked af en formulering omkring hvem der er "svage" og ikke. - Der står, at vi skal tage særlige hensyn til svage, f.eks. handicappede og børn med anden etnisk baggrund end dansk. Men jeg kan ikke gå med til at betegne etniske børn som svage, det er for hårdt, siger Mette Dencker, som ellers har taget Socialudvalgets beslutning om at drøfte børnepolitikken igen til september til efterretning. Godt udkast Liste T kritiserer til gengæld ikke processen. - Forslaget til en børnepolitik har været til høring. De mange svar kommer til at indgå i den videre behandling sammen med synspunkterne fra mødet mellem Skole-, Social-, Kultur- og Fritidsudvalg. Forslaget som har fået både mange rosende ord og kritik med på vejen og skal nu gennemskrives inden det igen forelægges politisk efter sommerferien, oplyser Pernille Falcon (T) fra Socialudvalget. Til gengæld deler hun Mette Denckers syn på, at børnepolitikken endnu ikke er helt tilfredsstillende formuleret. - Der er lavet et godt udkast til en børnepolitik, som på nogle områder skal udfoldes og komme mere i børnehøjde. Det bør fremgå, at børn har ret til omsorg og kærlighed - det er helt fundamentalt, nævner Falcon, og videre: - Indsatsen for et sundt børneliv handler ikke kun om sund kost, men også om at fremme røgfrie miljøer for børn, og om at børns behov for at bevæge sig mindst 1 time om dagen skal tilgodeses. Nogle gode bud fra den kommende sundhedspolitik skal indarbejdes. De børn og unge, der falder mellem alle stolene - de foreningsløse - skal tænkes ind i forhold til kommunens tilbud til idræt, musik og samvær, meddeler Falcon. - Det er vigtigt at det kommer til at fremgå at ligeværd for alle uanset køn, alder, kultur, social baggrund eller religion skal være en del af grundlaget for Hvidovres børnepolitik, og at alle børn skal mødes med respekt for deres udgangspunkt, for nu blot at nævne nogle enkelte eksempler, slutter Pernille Falcon. Politikerne arbejder videre med børnepolitikken til september.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.