Børn og unge skal integreres

De bedst integrerede tosprogede voksne får man, hvis man tager fat allerede i vuggestuen. Det mener ihvertfald et byrådsflertal, der sidste tirsdag godkendte et forslag til en udviklingsplan for integration af Hvidovres tosprogede børn og unge. Planen bliver sendt til høring hos kommunens skoler og institutioner, når den har været behandlet på et fællesmøde mellem Skoleudvalget og Socialudvalget. Udviklingsplanen er udarbejdet af Skole- og Kulturforvaltningen på baggrund af input fra de mange aktører i skoler og institutioner, som arbejder med tosprogede til daglig. Ifølge udviklingsplanen skal en række eksisterende tiltag styrkes, udvikles eller udbredes, og nye initiativer skal sættes i værk. Først og fremmest skal alle skoler, fritidshjem og klubber være attraktive for både et- og tosprogede børn, og ved folkeskolens afgangsprøve skal der ikke kunne ses forskel på resultater præsteret af et- og tosprogede elever. Af planen fremgår det bl.a. at: Der skal findes nye metoder til forældresamarbejdet - fra vuggestue til overgangen til ungdomsuddannelse. Personale i 3-6 års institutionerne skal uddannes til sprogvejledere. Der skal fokuseres på dansk som andetsprog i skolen, og samarbejdet mellem faglærere og lærere i dansk som andetsprog skal styrkes. Skoler og fritidshjem skal tilbyde lektiehjælp. Ved ansættelse af lærere fokuseres på kompetencer inden for dansk som andetsprog og interkulturel pædagogik og flerkulturel og flersproglig baggrund. Undervisning og materialer skal indeholde en interkulturel dimension. Barnets modersmål kan bruges i den faglige undervisning. Fritidsbutikken i Avedøres Stationsby skal være center for koordinering af samarbejdet mellem skole, institutioner, bibliotek og fritidsforeninger. En kampagne skal tiltrække tosprogede piger til fritidsaktiviteter og idræt. Ungdoms- og uddannelsesvejledning skal i højere grad inddrage forældrene og afholde kurser for tosprogede unge om social og sproglig omgangsform, krav og forventninger på uddannelsesstederne og på arbejdsmarkedet. Dansk Folkeparti er imod planen - partiet opfatter tosprogede som grundlæggende ligeså ressourcestærke som etnisk danske børn, og er desuden imod byrådsflertallets idé om det multikulturelle samfund. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.