Penge søges til bladudgivelse

Ældrerådet vil gerne fortsætte med at udsende deres blad fire gange om året, men de mangler penge

lOgså i 2007 ønsker Ældrerådet at udkomme kvartalsvis, men det koster ekstra, så derfor ønsker Rådet en særskilt financiering af deres blad udenom det almindelige offentlige tilskud. Ældrerådet har tidligere nydt godt af billig trykning af deres blad via sit netværk, men den mulighed eksisterer desværre ikke mere, så nu må de betale på almindelige vilkår. Derfor stiger udgifterne til bladet med næsten 30.000 kr. om året. Formanden, Flemming Cramer-Larsen, synes ellers Ældrerådet gør alt, hvad de kan for at tøjle udgifterne: - Vi laver selv al redigering af tekst og layout'er hele bladet, så det er klar til at gå i trykken, men alligevel koster det mange penge. Har I overvejet andre muligheder? - Ja, vi overvejer annoncer i bladet for at få del i nogle reklameindtægter, men vi undersøger samtidig priser på privat trykning. Og jeg mener vi har fundet den billigste løsning. Ældrerådet modtog i år 106.000 kr. i tilskud til driften og brugte heraf 33.000 kr. til Ældrerådsbladet. Men fra 2007 bliver prisen på fire årlige udgivelser 66.800 kr. Det er fortsat planen, at Ældrerådsbladet skal fremstilles i 3.500 eksemplarer. Hvordan distribuerer I jeres blad? - Vi har ikke råd til at omdele bladet selvom vi gerne ville. Men Ældrerådsbladet ligger gratis tilgængeligt på institutioner og lignende, siger Flemming Cramer-Larsen, men jeg kunne da godt ønske mig, at vi kunne levere bladet til alle over 60 år. Hvad er grunden til I vælger et A4-format på bladet? - Det hænger sammen med synlighed og læsevenlighed. Man skal kunne få øje på bladet selvom det ligger sammen med andre udgivelser. Desuden foretrækker vi A4-format, fordi det er muligt at trykke i større typer til gavn for øjnene der ser, tilføjer han. Er det din opfattelse, at de ældre har glæde af jeres blad? - Helt sikkert, svarer Flemming Cramer-Larsen promte, vi får masser af positive tilkendegivelser for eksempel forleden, da der var influenza vaccination. Ud af de 1.600 borgere som mødte op tog mange bladet med hjem, så interessen er stor. Flemming Cramer-Larsen er klar over, at der nok ikke er penge at hente via §65 tilskuddene, for som Social- og Sundhedsforvaltningen skriver: Vi har vurderet, at der ikke er grundlag for en godtgørelse af Ældrerådets nye blad ved hjælp af §65 tilskud. §65 puljen er nemlig forbeholdt aktiviteter som klubarbejde, undervisning, foredrag, studiekreds, gymnastik og anden form for motion. Der åbnes dog en mulighed for at iværksætte, eller give tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte. Ældrerådets blad skifter fra 2007 navn fra "Ældrerådsbladet" til "Ældrerådet Orienterer" jr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.