Nyt slagkraftigt netværk

15 københavnske omegnskommuner i nyt samarbejde

l 18 københavnske omegnskommuner har nedlagt deres forening FKKO på en generalforsamling forleden. 15 af dem har skabt et nyt slagkraftigt netværk, der bedre matcher den nye kommunale struktur og de mange nye opgaver kommunerne får fra 1. januar. Omegnskommunernes Samarbejde (OS) skal sikre omegnskommunernes interesser på langt og kort sigt overfor organisationer, regeringen, Folketinget og statsadministrationen. Foreningen af Kommuner i Københavns Amt (FKKA) blev startet i 1902 med dengang 20 sogneråd som medlemmer. Foreningen havde som hovedopgave at koordinere de fælles synspunkter overfor Staten, Københavns Amt, Kommunernes Landsforening og andre samarbejdspartnere. En anden opgave har været at arrangere kurser og konferencer for byråds- og kommunalbestyrelsesmedlemmer. I starten af 2006 tegnede kommunalreformen sig klart og med den kommende lukning af Københavns Amt i horisonten, blev foreningens navn ændret til Foreningen af Kommuner i Københavns Omegn (FKKO). FKKA har i mange år haft en høj profil med hensyn til at varetage de københavnske omegnskommuners interesser. Da den landsdækkende Kommunernes Landsforening ændrede struktur med nye regionale kommunekontaktråd, som svar på den kommende kommunalreform, besluttede de 18 kommuner i FKKO, at nedlægge foreningen til fordel for Omegnskommunernes Samarbejde (OS). Et samarbejde der med en fleksibel struktur omkring et 'borgmesternetværk' bedre svarer til omegnskommunernes nye opgaver og udfordringer. Borgmester Erik Nielsen blev valgt som formand og borgmester Kurt Hockerup fra Vallensbæk blev næstformand for OS. - Vi har stadig stærkt brug for at koordinere vores synspunkter om hele hovedstadsområdets udvikling på en række områder, hvor omegnskommunerne har fælles interesser i forhold til regeringen, Folketinget, statsadministrationen, Hovedstadsområdet og andre kommunale samarbejder som f.eks. "de 6-storkommuners samarbejde". Men vi har også brug for, at arbejde sammen på en mere fleksibel og effektiv måde. Vi har vurderet, at FKKO's meget faste struktur kunne stå i vejen for hurtige og effektive initiativer og beslutninger. Med det nye netværk kan vi reagere alle i fællesskab eller i klumper, alt efter sagen - og det gør os noget hurtigere og mere slagkraftige, fortæller Rødovres borgmester og formand for OS, Erik Nielsen. - Vi forventer os meget af det nye netværkssamarbejde på områder som infrastruktur- og trafikplanlægning, byfornyelse, erhvervsudvikling og vandressourcer i hovedstadsområdet, for nu at nævne nogle emner, siger Erik Nielsen. De 15 kommuner i Omegnskommunernes Samarbejde er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Lyngby, Rødovre (formand), Taarnby og Vallensbæk (næstformand).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.