Mange københavnere glemmer pensionen

l Selv om de har arbejde, sparer forbløffende mange københavnere ikke op til pensionen. Det er risikabelt, mener Topdanmark, der anbefaler folk at komme i gang så tidligt som muligt. Danskerne indbetaler flere penge til pension end nogen sinde før, og den samlede pensionsformue er nu på over 2.200 milliarder kroner. Men indbetalingerne er meget ulige fordelt. Faktisk er der knap en kvart million erhvervsaktive danskere, der slet ikke sparer op til pension, og en stor del af dem er københavnere. Omkring hver femte københavner i alderen 30-65 år, der har arbejde, sætter ikke penge til side til deres alderdom. Det er et tal, der ryster Topdanmarks lokale salgschef, Torben Larsen. - Vi ved, at mange overser betydningen af at spare op til alderdommen, men at det var så mange, overrasker mig, siger han om tallene, der stammer fra en undersøgelse, som ATP netop har foretaget. Aldrig for sent Torben Larsen understreger, at det aldrig er for sent at starte en opsparing, ligesom der kan være god økonomi i at øge opsparingen. - Er man ikke kommet i gang med at spare op til alderdommen, kan det være en god ide at begynde, når børnene for eksempel flytter hjemmefra, og der måske er lidt luft i økonomien. Er man halvtreds år, betaler topskat og starter med at sætte 40.000 kr. ind på en livrente om året, skal man reelt selv kun indbetale 16.400 kroner på grund af skattefradraget. Går man så på pension som 65-årig, er man sikret over 50.000 kroner om året resten af ens levetid ved siden af folkepensionen, siger han. Torben Larsen anbefaler, at man tager en snak med sin pensionsrådgiver, så man får pengene placeret bedst muligt i forhold til ens situation og ønsker. Det kan f.eks. være en garanteret opsparing eller en af de stadigt mere populære unitlinkordninger, hvor pengene placeres mere individuelt - og ofte med flot afkast. Således er 100 kroner sat ind på Topdanmarks pulje med danske aktier over de seneste tre år blevet til 360 kroner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.