Krogstenshave bliver 15 millioner kr. dyrere

Ny tilllægsbevilling til Hvidovre Kommunes største byggeri gennem tiden - prisen er nu: 278 mill. kr.

Det er ingen lille "slikbutik", Hvidovre Kommune er igang med at bygge og renovere på plejehjemmet Krogstenshave. Prisen for det omfattende arbejde er nu oppe på 278 mill. kr. efter, at en tillægsbevilling på 15 mill. kr. efter al sandsynlighed blev godkendt på byrådsmødet i går aftes (efter redaktionens deadline). Årsagen til de ekstra udgifter skal findes i ekstraarbejder på det store produktionskøkken (3,2 mill. kr.), udventede jordbundsforhold (5,1 mill. kr.) og mere asbest end ventet i byggeriet (2,1 mill. kr.). Desuden er der stillet yderligere myndighedskrav (600.000 kr.). Da alle udgifter på servicearealer er fritaget for moms, er der tale om en momsrefusion på 890.000 kr. Til gengæld har man i det nye budget inkorporeret en fastprisregulering, da prisen for at bygge er steget væsentligt, siden kontrakten blev indgået. Indexregulering sker altid ved længerevarende byggearbejder, så det er der intet odiøst i. Men prisen er høj: 4,7 mill. kr. Alt i alt en ekstra regning på 15.078.333 kr. "Der skal argumenteres for flere penge" Pengene er borgmester Britta Christensen ikke glad for at komme af med. Det endelige byggeri skal først stå færdigt med udgangen af 2008, så uforudsete udgifter bliver der måske flere af? - Vi håber da, at det er sidste gang, men vi kan jo intet garantere. Jeg har dog kigget forvaltningen dybt i øjnene og sagt, at der nu virkelig skal argumenteres for, at der kommer flere penge på bordet. Men det er selvfølgelig ikke en sag, forvaltningen er glad for at gå til politikerne med, siger borgmesteren. Der er i konktrakten med entreprenøren afsat et beløb til uforudseelige udgifter. Hvorfor tages pengene ikke derfra? - Det har jeg også spurgt forvaltningen om og fik en meget lang liste tilbage over, hvilke arbejder de penge allerede er afmærket til. Der er i kontrakten afsat et beløb på 10% af totalbeløbet til uforudseelige udgifter. Det er temmelig mange penge, men ikke desto mindre er de allerede brugt eller disponeret over, siger Britta Christensen. De ekstra udgifter får også konsekvenser for beboerne på Krogstenshave. Når budgettet øges vil det betyde en forøgelse af den månedlige husleje med 365 kr. til i alt 6.617 kr. før beregning af boligydelse. En højere boligydelse vil dog kompensere for en del af stigningen. Desuden besluttes det formentlig at udføre ombygningen af den eksisterende boligbygning i én etape i stedet for to, som oprindeligt planlagt. Herved kan den oprindelige tidsplan overholdes og en række ekstraudgifter til forlænget byggetid kan undgås. ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.