Forældrene har ansvaret for deres børn

..derfor skal den kommunale indsats ses som et supplement til dem, der har særlige behov...

Artiklens øverste billede
Britta Christensen.

l - I kommunalbestyrelsen har det haft en høj prioritering at sikre børn og unge i Hvidovre trivsel og gode opvækstvilkår. Derfor har vi nu udarbejdet en børnepolitik, som skal sikre en sammenhængende indsats, udtaler Borgmester Britta Christensen. - Der er lagt vægt på et bredt tværfagligt samarbejde i udarbejdelsen af børnepolitikken. Vores udgangspunkt vil altid være barnets trivsel i nærområdet. Formålet med den nye børnepolitik i Hvidovre Kommune er først og fremmest at skabe et solidt fundament for arbejdet med børn og unge. Vi skal sikre dem en sammenhæng i hverdagslivet. De kommende generationer skal gives oplevelser og udfordringer, der stimulerer deres personlige udvikling i familien, institutioner, skoler og klubber... Børnepolitikken er tænkt som et overordnet styringsredskab, der skal anvendes i det generelle arbejde samt i arbejdet med børn og unge med særlige behov. - Det er vigtigt, at Hvidovres institutions- og skolemiljøer imødekommer børn og unges meget forskellige forudsætninger og behov, anfører Britta Christensen. - Vi skal skabe en tryg og udviklende ramme for det enkelte barns personlige og sociale udvikling. Og så er det lige så vigtigt, at der er et tæt og professionelt samarbejde mellem de forvaltninger, som varetager opgaverne... Risikobørn Et par citater fra det omfangsrige materiale som beskriver den nye børnepolitik: - Et godt børneliv i Hvidovre er kendetegnet ved et hverdagsliv, som understøtter og udvikler selvværd, selvtillid og tillid til egne og fællesskabets muligheder... - Børn og unge skal have oplevelser og udfordringer, der stimulerer deres alsidige og personlige udvikling... Børnepolitiken sætter et særligt fokus på fire grupper børn og unge: "risikobørn", "de sårbare børn", "de truede børn" og "børn med svære problemer". - Nogle børn, unge og deres familier har i mere eller mindre grad behov for særlig støtte. Hvidovre Kommunes sammenhængende børnepolitik vægter såvel forebyggelse, som særlig støtte i form af specifikke forebyggende foranstaltninger samt anbringelser til den mest belastende del af målgruppen, hedder det i børnepolitkkens oplæg... - Vi forventer naturligvis, at det er forældrene, der har hovedansvaret for deres børns opvækst, siger Britta Christensen. - Enhver indsats fra den kommunale instans skal ses som et supplement til forældrenes varetagelse af deres ansvar. Den kommunale hjælp skal være med til at give lige muligheder for barnet, den unge og familien, der af forskellige årsager har særlige behov... oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.