Vejdirektoratet tættere på borgerne

Når borgerne i hovedstadsområdet står op nytårsmorgen 2007, har de fået et helt nyt sted at henvende sig med spørgsmål angående motorveje og andre statsveje. Vejdirektoratet opretter nemlig et ud af i alt seks regionale vejcentre på Guldalderen 12 i Fløng ved Roskilde. Vejcentrets opgave i det daglige bliver først og fremmest at holde vejene ved lige. Sørge for at der bliver ryddet sne om vinteren, slået græs i sommerhalvåret, samt sikre at vejene i det hele taget er sikre at køre på. Måske skal der lægges ny asfalt på et sted eller anlægges en ny rundkørsel. Eller der kan være trafiksignaler, som skal forbedres og autoværn, der skal repareres. - Vi glæder os til at komme tættere på de trafikanter, naboer og erhvervsliv, der til daglig bruger og lever tæt på vores veje i hovedstadsområdet. Med vejcentret får de en mere lokal adgang til Vejdirektoratet, siger Vejdirektoratets direktør, Henning Christiansen. Som det ser ud nu får Vejcenter Hovedstaden omkring et halvt hundrede medarbejdere, hvoraf de fleste kommer fra amternes vejafdelinger. Det vil blandt andet være ingeniører, landmålere, teknikere, kontorpersonale. I vejcentrets dækningsområde vil der være tilknyttet materielgårde i Roskilde, Lyngby og Hillerød med tilhørende markpersonale på godt 20 medarbejdere. Centret kommer til at ligge i forbindelse med Vejteknisk Institut, der også hører under Vejdirektoratet. Centrets medarbejdere kan se frem til at flytte ind i løbet af december 2006. Samarbejde med kommunerne Baggrunden for at oprette et vejcenter i Fløng er, at Vejdirektoratet overtager cirka 2.000 kilometer vej fra amterne, der nedlægges per 1/1-2007. Dermed kommer det samlede statsvejnet op på 3.800 kilometer. De 436 af dem kommer til at sortere under Vejcenter Hovedstaden. Kommunerne overtager de resterende amtsveje, og netop samarbejdet med kommunerne bliver en vigtig del af dagligdagen i vejcentret. - I Vejdirektoratet har vi en faglig ekspertise, som kommunerne kan drage nytte af, mens kommunerne på den anden side har en årelang erfaring i at drive veje meget tæt på borgerne. Samtidig vil der være gode muligheder for, at vejcentret i samarbejde med kommuner, myndigheder, politi og beredskab bruger deres samlede erfaring til for eksempel at styrke færdselssikkerheden i form af kampagner. Og statsvejene og kommunevejene skal hænge godt sammen og udgøre et velfungerende og sammenhængende transportnet, så vi skal være i god kontakt med hinanden, siger Vejdirektoratets direktør, Henning Christiansen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.