Kontrol med tilstandsrapporternes kvalitet

* Erhvervs- og Byggestyrelsen udtager årligt ca. 320 tilstandsrapporter til en nærmere kontrolgennemgang. Udtagelsen sker af fællessekretariatet for eftersyns- og mærkningsordningerne (FEM-sekretariatet) på styrelsens vegne. * Nogle rapporter bliver udtaget efter et tilfældighedsprincip, andre bliver udtaget, fordi de afviger fra gennemsnittet, og en tredje gruppe bliver udtaget på en konkret mistanke om fejl eller af andre grunde. * Alle aktive bygningssagkyndige bliver kontrolleret mindst én gang inden for deres 3-årige beskikkelsesperiode. * De udtagne rapporter kontrolleres ved en besigtigelse af den pågældende ejendom. Denne opgave har siden 1. maj 2006 været varetaget af Dansk Energi Management A/S på Erhvervs- og Byggestyrelsens vegne. Revisionen er uafhængig - de tekniske revisorer må ikke samtidig fungere som beskikkede bygningssagkyndige i ordningen. * Teknisk revisor indsender løbende redegørelser til Erhvervs- og Byggestyrelsen om status for den tekniske revision. Den første statusredegørelse omfatter 64 kontrolrapporter, som revisor har udført og afrapporteret i perioden fra 1. maj – 30. september 2006. * Erhvervs- og Byggestyrelsen kan på baggrund af kvartalsrapporten ikke konstatere, at bestemte grupper af bygningssagkyndige laver væsentligt flere fejl end andre bygningssagkyndige. Sanktioner ved fejl i tilstandsrapporterne * Når Erhvervs- og Byggestyrelsen har modtaget revisionsmaterialet i en kontrolsag, tager styrelsen stilling til, om der skal rejses en sag om sanktioner mod den bygningssagkyndige. * Erhvervs- og Byggestyrelsen kan påtale fejl i tilstandsrapporterne, hvilket er den mildeste sanktion. Har den bygningssagkyndige begået alvorlige eller gentagne fejl i tilstandsrapporterne, kan styrelsen enten tildele den bygningssagkyndige en advarsel eller i sidste instans inddrage beskikkelsen. * Erhvervs- og Byggestyrelsen offentliggør navne på og firmatilknytningsforhold for bygningssagkyndige, der får tildelt en advarsel eller får inddraget beskikkelsen. Offentliggørelsen sker 4 uger efter afgørelsen på en liste på styrelsens hjemmeside.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.