Vi bruger 2 liter mindre pr. døgn

Hver tredie Hvidovre-husstand booker ny vandmåler på nettet

Artiklens øverste billede
MINDRE VANDFORBRUG I HVIDOVRE! Lederen af Hvidovre Vandforsyning Lars Thiesson, kan glæde sig over mange driftsforbedringer og besparelser.

l Det går den rigtige vej med Hvidovreborgernes vandforbrug. Forbruget falder fortsat, og er nu nede på 116 liter pr. person pr. døgn. Det er 2 liter mindre pr. person pr. døgn end sidste år, hvor det gennemsnitlige vandforbrug var 118 liter pr. person pr. døgn. Og det er især en markant ændring i befolkningens indstilling til omgangen med de kostbare dråber i forhold til 1993, hvor det gennemsnitlige vandforbrug i Hvidovre var helt oppe på 149 liter. Disse positive tal fremgår af Vandforsyningens årsberetning for 2005. En anden succés! I beretningen fortælles også om en anden succés, - en helt ny service som Hvidovre Vandværk indførte sidste år, nemlig et system med internet-booking af vandmålerskift. Selvbetjeningsløsningen - en direkte udløber af indførelsen af kontraktstyringen på Hvidovre Vandforsyning -, er afgjort blevet succésfuld, idet 30 procent af borgerne i løbet af det første år, har valgt at gå på nettet for at få skiftet vandmåler. "Støvsuger" kulfiltret På forsiden af årsberetningen 2005 bringes et foto, der viser, hvordan to af Vandforsyningens medarbejdere "støvsuger" kulfilteret på Hvidovre Vandværk for okker. Og det er formodentlig den eneste vandforsyning i verden, der benytter denne metode. - Da vi etablerede kulfiltret tilbage i 1993 troede vi, at det var en færdigudviklet teknologi, forklarer Vandforsyningens leder, Lars Thiesson. Teknologien med at filtrere vandet igennem et kulfilter skal sikre, at drikkevandet ikke indeholder sprøjtemidler og andre skadelige substanser. Den teknologi bliver brugt mange steder i verden, bl.a til vandforsyningen ved forurenede floder som Rhinen og Donau. Men på Hvidovre Vandværk har man fundet en metode til at gøre kulfilteret endnu mere effektivt. - Vi har kunnet lave nogle væsentlige driftsforbedringer, der næsten har fordoblet kullenes levetid og give en betydelig reducering af elforbruget, fortæller Lars Thiesson. Idéen til at foretage dennne "støvsugning" af kulfilteret for okker, fik man på Hvidovre Vandværk, da nogle forskere fra Danmarks Tekniske Universitet lavede forsøg med kulfiltre hos vandforsyningen, og bl.a. fortalte, at årsagen til at vandet havde svært ved at løbe igennnem kullene, kunne være, at der lægger sig et lag okker på de øverste millimeter af kullene. Så drikkevandet i Hvidovre Kommune er i virkeligheden meget bedre og renere end andre steder i hovedstadsområdet, hvor man tilsætter klor i betydelige mængder. mads-

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.