Tænk på ferievaluta i god tid før flyet letter!

Arbejdernes Landsbank med gode råd til ferieøkonomien

Artiklens øverste billede
Anita Carlsen.

Sommerferien er for alvor ved at ramme hele Danmark – og med det tvivlsomme sommervejr står feriekufferten sikkert allerede pakket derhjemme, klar til at komme ned i varmen. Men selvom mange forbereder sig godt og grundigt på ferien, kommer spørgsmålet om, hvordan der skal betales for de kølige drinks og gode feriemiddage bag på de fleste. En lang række internationale betalingssystemer, diverse typer af betalingskort og ikke mindst indførelsen af Euro i mange europæiske lande har gjort håndteringen af rejsevaluta meget nemmere. Alligevel kan det godt betale sig at være i god tid, fortæller Anita Carlsen, som er filialdirektør i Arbejdernes Landsbank i Hvidovre. - Vi oplever hvert år, at mange kommer i sidste øjeblik og skal have vekslet penge eller skal bruge et betalingskort, som kan bruges på det pågældende feriested. De risikerer, at de ikke får den mest hensigtsmæssige valuta med. Derfor kan jeg varmt anbefale at komme i god tid, så vi i ro og mag kan rådgive kunden og være sikre på, at tegnebogen indeholder den rigtige valuta, når afrejsedagen oprinder,"siger Anita Carlsen fra Arbejdernes Landsbank, som har følgende fem gode råd til ferievalutaen: 1. Lad være med at veksle alt for mange kontanter på forhånd, nøjes blot med at have tilstrækkeligt til de første par dage. Man kan nemt gøre sig til et interessant offer for en lommetyv, når man betaler med store sedler på offentlige steder. 2. Forsikringen dækker ikke kontanter, som man mister eller får stjålet i udlandet. Brug i stedet f.eks. et Visa/dankort, som normalt ikke koster gebyr ved betaling. På den måde undgår man også at have en masse ubrugt valuta med hjem til Danmark. 3. Overvej i god tid om du vil medbringe et betalingskort som fx Visa/dankort, hvor pengene bliver trukket løbende, eller et kreditkort som f.eks. AL-MasterCard, som er markedets billigste, og som giver mulighed for inkluderet rejseforsikring, kortkonto med automatisk afvikling hver måned, og som kan bruges lige nemt i Danmark og udlandet. 4. Sørg for at medbringe følgende information, når du rejser til udlandet: Telefonnummer på din bank og PBS samt dit kortnummer. Skriv det hele op og gem det et andet sted end kortet. På den måde kan du hurtigt få det spærret, hvis det bliver stjålet, eller du får mistanke om svindel. 5. Vær varsom med, hvor du bruger dit kort. Det er oftest meget svært at bedømme svindlere, så hold jævnligt øje med transaktionerne på din konto - også efter du er kommet hjem fra ferie.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.