Nye regler for energimærkning

Statsautoriseret ejendomsmægler Teis Graver fra EDC i Hvidovre, orienterer her om de væsentligste ændringer i energimærkningsordningen:

Med årsskiftet til 2006 blev der indført nye regler for energimærkning på ejendomme og bygninger. - En energimærkning er en rapport over en ejendoms energimæssige tilstand, med oplysning om vandforbrug, energiforbrug i tekniske installationer og apparater samt forslag til rentable forbedringer. Ordningen blev indført i 1996 med det formål at gøre den enkelte opmærksom på muligheden for at spare på energi og vand. I forbindelse med salg af en bolig, skal man forelægge et gyldigt energimærke for ejendommen, inden købsaftalen indgås med køber. For at spare både tid og penge, vælger sælger i reglen af få udført energimærk-ningen samtidig med en tilstandsrapport. - Som helhed har jeg ikke indvendinger mod de gamle regler, men på ejerlejlighedsområdet har de, for at sige det ligeud, været spild af boligsælgernes penge. Derfor glæder det mig meget, at man med de nye regler fjerner pligten til individuelle energimærker for lejligheder, hvor ejeren alligevel ikke kan foretage nogen særligt energibesparende foranstaltninger , siger Teis Graver. Væsentlige ændringer i ordningen m Hvor sælger i forbindelse med salg af en ejerlejlighed tidligere skulle fremlægge et særskilt energimærke for den pågældende lejlighed, er der nu alene krav om et energimærke, som ejerlejlighedsforeningen lader udarbejde for hovedejendommen. Ejeren kan til enhver tid kræve, at ejerforeningen snarest muligt får udarbejdet et energimærke. Den enkelte ejer har således ikke længere udgifter forbundet med energimærkning, når han skal sælge sin ejerlejlighed. m Sommerhuse (dog ikke under 50 kvm) er nu også omfattet af energimærkeord-ningen. m Nye bygninger skal energimærkes samtidig med at der søges om ibrugtagnings-tilladelse. Ved salg eller udlejning af nybyggeri skal køberen/lejeren have udleveret energimærket. m Det nye energimærke har en gyldighed på 5 år, i modsætning til tidligere 3 år (vær dog opmærksom på en særlig overgangsordning frem til 31. marts 2006). - Salg af fast ejendom er et utrolig reguleret område. De nye regler for energimærkning er blot en flig af de omfattende regelsæt, der skal overholdes, når man køber og sælger fast ejendom, slutter EDC-mægler Teis Graver.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.