Risbjergskolen står uden idrætshal

Fem skoler i kommunen blev i 2002 lovet idrætshaller, som skulle opføres i 2005. Hvor blev de af?

Artiklens øverste billede
Risbjergskolens gymnastiksal kan ikke rumme de mange elever der går på skolen i dag.

Længe har man på Risbjergskolen søgt om bedre forhold på idrætsområdet. I 2001 ansøgte skolebestyrelsen om etablering af en idrætshal, men forslaget blev ikke imødekommet. Lys forude var der dog i 2002, da man på kommunalt plan vedtog, at alle skoler uden idrætshaller selvfølgelig skulle have etableret sådanne. Dette kom sammen med den offentlige debat angående unges overvægt og lave aktivitetsniveau. Risbjergskolen fik derpå lovning på et påbegyndt byggeri af en idrætshal i 2005. Denne gode udmelding blev fejet af budgettet i 2003. Haller fra 1953 Forholdene for øjeblikket stammer tilbage fra halvtredserne, hvor antallet af elever på Risbjergskolen ikke kunne måle sig med dagens 652 elever. Alene gennem de sidste 10 år er elevtallet steget med 50 %. Man har desuden udvidet med et tredie spor af elever. Og i takt med den nye landsdækkende struktur med tværfaglighed klasserne imellem, er det umuligt at opnå en tilfredsstillende indlæring og opmærksomhed fra de unge. Ca. 65-75 elever skal dele to sale, hver især på henholdsvis 20 m x 9,5 m med en loftshøjde på 4,8 m, samt en tumlesal på 14 m x 9 m med lofthøjde på 3,8 m. Hvilket udgør ialt 316 kvm. Dette udelukker mange øvelser, spil og lege. Man kan kun være få på banen af gangen, hvilket bevirker megen pause og ventetid til de ikke aktive elever. F.eks. badminton og volleyball som burde være tilgængelig for landets skolebørn, kan bare ikke udøves i de gamle og slidte gymnastiksale på Risbjergskolen. På skolen har man indkørt en vis disciplin, så hver enkelt elev ved hvordan idrætstimerne foregår. Ellers ville det ende i kaos. Lærerne synes, at undervisningen kører godt, men den er langt fra optimal. Sorgens dag - Det var sorgens dag, da afslaget kom i 2003, beretter Preben Jacobsen, gymnastiklærer. Læreren kommer fra et tidligere job i Ishøj på en skole med kun et spor, og dér havde man en hal tilrådighed. Med hans "store" klasser kunne han før i tiden låne Dansborghallen, men der er udviklingen den samme, så det er et overstået kapitel. Men det hjælper jo heller ikke de mindre klassers forhold, som ikke uden videre smutter over Brostykkevej til gymnastiktimer andre steder. Lokalområdets mange idrætsforeninger vil også få stor gavn af idrætshallen, når vinteren igen står for døren, da det er svært at få ordentlige haller samt tider i perioden november/marts. Hvorfor afslag i 2003 - Der var ikke råd, og der er tale om 15-20 millioner kroner for én hal. Men det står da klart højest på vores ønskeseddel, understreger formand for Skoleudvalget og Viceborgmester Milton Graff Pedersen (A). Skoleudvalget er igang med at kigge på ansøgningen, men kan ikke love nogen sikker tidshorisont for projektets afvikling. Risbjergskolen venter med spænding på Skoleudvalgets tilbagemelding. bak

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.