Fem fyret - nu søges en ny

Frivillig fratræden i Rådhusservice

Artiklens øverste billede
Rådhusservice søger en ny medarbejder, selvom én af de nuværende - som ellers godt kunne bruges - er fratrådt som følge af sparekrav. Men vedkommende ønsker selv at gå på pension, fastholder Rådhusservice.

Knap har Borgmester Britta Christensen (A) nævnt, at Hvidovre Kommune netop har måttet fyre fem medarbejdere, før kommunen søger en ny medarbejder til Rådhusservice - der også har været ramt af besparelser. Afdelingsleder Margit Halberg - kan du forklare, hvad sammenhængen er i det? I kunne vel have omskolet én af de afskedigede medarbejdere i stedet? - En medarbejder går på pension og derfor har vi en ledig stilling i Rådhusservice, som vi ønsker at besætte. Det er rigtigt, at Rådhusservice også har taget del i lønbesparelserne, idet vi har en medarbejder, som frivilligt har søgt en fratrædelsesordning, nævner Margit Halberg, og videre: - Da budgettet for 2006 blev vedtaget, blev det samtidig besluttet, at der skulle ske nedskæring af antallet af medarbejdere i administrationen. Besparelsen blev fordelt på alle forvaltninger og den kunne ikke kun ske ved naturlig afgang. Når der skal ske besparelser, skal der først og fremmest tages hensyn til, at kommunen også fremover skal være i stand til at løse sine opgaver på en kvalificeret måde, oplyser hun. - Det medfører, at der må foretages en prioritering af løsningen af opgaverne. Den prioritering sammenholdes med medarbejdernes kvalifikationer og kompetencer. I nogle tilfælde er der ikke sammenfald mellem løsningen af opgaven og medarbejderens kvalifikationer og kompetencer, oplyser hun. Ønsker selv pension - Har der eksempelvis været en ledig stilling, som kræver en særlig kompetence og det vurderes, at den stilling ikke kan nedlægges som led i besparelserne, bliver besparelsen placeret på et andet område. Det kan derfor forekomme, at en medarbejder bliver afskediget samtidig med, at der søges en ny, som skal have nogle andre kompetencer og kvalifikationer, fortæller afdelingslederen. - Inden der tages skridt til afsked overvejes altid om lønudgifterne kan nedbringes ad anden vej, eksempelvis naturlig afgang, frivillige fratrædelsesordninger, deltidsbeskæftigelse og omplacering. Kriterierne for eventuelle afskedigelser er drøftet i Hovedsamarbejdsudvalget for administrationen, nævner Margit Halberg. - Medarbejderen, der fratræder nu, har de kvalifikationer, vi har brug for. Men hun har selv anmodet om en fratrædelsesordning. Hun ønsker at gå på pension, slutter Halberg.terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.