Frygt for fup-opkald

Den er god nok! - Greenpeace ringer borgerne op og beder om bidrag

Bekymrede borgere har kontaktet Hvidovre Avis' redaktion om de har været ude for fup-opkald fra Greenpeace. En borger blev under telefonsamtalen informeret om, at Greenpeace vil rejse en sag i EU om dyrebeskyttelse, og søgte økonomisk støtte til formålet. Det eneste borgeren skulle var at oplyse CPR-nummer, bankkontonummer og kode! Bekymringen slog ud i lys lue, for hvis man afgav disse følsomme oplysninger, var ens bankkonto så lænset næste dag? Hvis flere Hvidovreborgere har været ude for samme opkald, kan Hvidovre Avis berolige med, at Greenpeace i øjeblikket ganske rigtig ringer om økonomisk støtte. - Vi har rigtignok et projekt kørende, hvor vi telefonisk kontakter folk for at høre, om de kunne tænke sig at støtte Greenpeace. Hvis folk er interesserede, skal vi bruge reg.nr., kontonr. og CPR-nr. for at kunne oprette en Betalingsservice aftale. Det er almindelig praksis indenfor canvas telemarketing, siger Heino Nielsson, Fundraiser hos Greenpeace. - Vi skal hverken bruge kortnummer eller kode, og vi efterspørger heller ikke dette i telefonen. Men jeg ved af erfaring, at mange mennesker i telefonen blander disse oplysninger sammen... - Vores telemarketing konsulenter ringer specifikt omkring vores kemikampagne, hvor Greenpeace arbejder for at få en fornuftig lovgivning i EU. I starten af december skal den endelige EU-afstemning finde sted - REACH - Registration, Evaluation, Authorisation of CHemicals. REACH omhandler alle de giftige kemikalier, vi er omgivet af i vores hverdagsprodukter. Miljø- og sundhedsskadelige kemikalier som findes i alt lige fra legetøj og parfumer til mobiltelefoner og mademballage. Dette er kemikalier såsom phthalater, syntetisk musk, bromerede flammehæmmere, PVC o.s.v. - Direkte at kalde det en sag om dyrebeskyttelse er ikke korrekt. Det må bero på en misforståelse fra konsulentens eller borgerens side. Ydermere er det ikke Greenpeace, som rejser denne sag. REACH er en politisk lovafstemning, som har været undervejs gennem flere år. Men Greenpeace rejser mange spørgsmål i forhandlingerne, slutter Heino Nielsson. Hjælpeorganisationer og andre har af Pengeinstitutternes Betalingsservice (PBS) fået lov til at oprette disse PBS-aftaler over telefonen. For at de kan oprette aftalen, skal PBS vide, hvilken konto pengene skal overføres fra, det vil sige at de skal kende ens konto- og registreringsnummer. Bankoplysningerne kan ikke misbruges til at hæve penge fra ens konto, da bankerne ikke må udlevere penge på den baggrund. Man skal derimod aldrig opgive sit kortnummer, udløbsdato og kontrolcifre - da oplysningerne kan misbruges via internettet. Før aftalen kan sættes i gang, skal PBS bruge underskrift og CPR-nummer. Det, PBS kontrollerer, er, at CPR-nummeret og kontonummeret passer sammen - så de kan se, at det er den rigtige konto, pengene trækkes fra. CPR-nummeret er altså en garanti for, at systemet ikke kan misbruges. Hver måned modtager man en oversigt fra Betalingsservice, så man kan se, hvor pengene er gået til.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.