Skattefri godtgørelse til overnatning

Lønmodtagere kan modtage op til 179 kr. pr. overnatning uden dokumentation

Ud over den skattefri kostgodtgørelse på 417 kr. pr. døgn kan arbejdsgiveren til dækning af en lønmodtagers udokumenterede udgifter til logi på en rejse med overnatning udbetale en skattefri godtgørelse på 179 kr. pr. døgn. Der kan først udbetales skattefri logigodtgørelse, når en rejse har varet i mindst 24 timer, og herefter kan godt-gørelsen kun udbetales pr. fulde døgn. Alternativt kan arbejdsgiveren vælge at dække lønmodtagerens dokumenterede, fak-tiske overnatningsudgifter for et rejsedøgn som udlæg efter regning. Det vil især være relevant, når lønmodtagerens udgifter til overnatning for et rejse-døgn er større end logigodtgørelsen. Hvilke udgifter dækkes af logigodtgørelse? Logigodtgørelse skal dække lønmodtagerens udokumenterede udgifter til overnatning på en erhvervsmæssig rejse. Der kan f.eks. være tale om udgifter til overnatning på hotel eller pensionat, i campingvogn og lign. eller ved privat indlogering. Den tidsbegrænsning på 12 måneder, der gælder for udbetaling af skattefri kostgodtgørelse, gælder ikke for udbetaling af skattefri logigodtgørelse, som derfor kan udbetales, så længe en arbejdsplads er midlertidig. Kan ikke kombineres med delvist betalt logi Der kan ikke udbetales skattefri logigodtgørelse for de rejsedøgn, hvor logiudgiften helt eller delvist er dækket som udlæg efter regning, eller hvis der er stillet helt eller delvist frit logi til rådighed i de pågældende døgn. Frit logi, der er stillet til rådighed for en lønmodtager af en anden end dennes arbejdsgiver, men i forbindelse med arbejde udført i arbejdsgiverens tjeneste, sidestilles med, at arbejdsgiveren selv har stillet frit logi til rådighed på rejsen, og kan derfor heller ikke kombineres med logigodtgørelsen. Ikke alle kan få skattefri logigodtgørelse Der findes en række erhverv, hvor arbejdet kombineres med overnatnings-muligheder specielt i rejse- og transportbranchen. Derfor gælder reglerne om skattefri logigodtgørelse ikke for: •ansatte, som i deres hverv medvirker til transport af varer eller personer •ansatte, som gør tjeneste om bord på skibe (herunder fiskerfartøjer) •ansatte, som arbejder på luftfartøjer, eller •ansatte, som arbejder i fartøjer og i installationer, der anvendes i tilknytning til efterforskning og udnyttelse af naturforekomster. Mange af de ovennævnte ansatte, overnatter i deres køretøjer, om bord på skibene eller lignende og vil dermed typisk ikke have udgifter til logi. Hvis de har dokumenterede logiudgifter, kan de dæk-kes skattefrit som udlæg efter regning eller fradrages ved indkomst-opgørelsen af løn-modtageren.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.