Multihuset skal istandsættes

Bygningen er stærkt nedslidt

Artiklens øverste billede
Multihuset skal fra januar huse Teknisk Forvaltning - men først skal bygningen sættes istand.

Ejendoms- og Arealudvalget har besluttet at få istandsat de udvendige facader på Multihuset. Allerede på Ejendoms- og Arealudvalgets møde i marts blev der frigivet projekt til mindre istandsættelsesarbejder vedrørende reparation af murværk på Multihusets facadepartier. Men ved iværksættelse af arbejdet har det vist sig, at reparationerne ikke kan udføres i mindre omfang og afsluttes på delområder på grund af de murede facaders dårlige stand, men desværre eskalerer i takt med udbedringsarbejdets udførelse. Den samlede facadeistandsættelse skal derfor udføres kontinuerligt. De udvendige murede facader og bygningsoverflader på Multihuset er nedslidte og direkte forvitrede flere steder på grund af vejr og manglende vedligeholdelse. Mursten er ødelagte af fugt og frost på store arealer, og fuger er ødelagte/forvitrede i ca. 70 % omfang. Bærende betondragere og -bjælker har revner og afskalninger, hvormed armeringsjern er blotlagt flere steder. Trin og vanger på betontrapper har afskalninger og revner fra fugt- og frostskader. Murede facader skal istandsættes med udskiftning af defekte sten og omfugning af facaden. Da facadens mursten generelt er af en dårlig kvalitet, skal den murede overflade - af hensyn til den fremtidige holdbarhed - vandskures. Betonoverflader repareres i nødvendigt omfang. I forbindelse med istandsættelse af facader skal de to betonhalvtage ligeledes fjernes. Vinduesbånd ved teatret mod Avedøre Havnevej og seks stk. vinduer i administrationsafdelingen er ødelagte af råd i karmparti og rammer. Vinduespartierne udskiftes. Øvrige vinduer, dørpartier og træpartier har nedslidte overflader med risiko for angreb af råd på grund af blotlagt træ. Træpartier skal repareres i nødvendigt omfang, og alle partier males. Tagrender ved teatret er flere steder gennemtæret og utætte i samlingerne. Tagrender og tilhørende tagnedløb udskiftes. I kælderen, hvor der er vaskeri og omklædning, er der problemer med direkte vandindtrængning gennem kælderydervægge. I forbindelse med udvendig istandsættelse graves der op udvendigt og der etableres fugtsikring af kældervægge, således fugt- og vandindtrængning stoppes. Lovliggørelse Foruden kældre, facader m.v. skal mezzaninetagen lovliggøres og gulvafløbet skiftes ud. Multihusets administrationsafdeling på mezzaninetagen har nemlig træbeklædte overflader og træskillevægge, der ikke overholder bygningsreglernes brandkrav til konstruktioner og overflader. De brandbare konstruktioner og overflader skal ombygges i samarbejde med brugerne således, at bygningsreg-lerne overholdes. I kælderen under mezzaninetagen er der problemer med opstuvende vand gennem gulvafløb. I kælderen midt under Multihuset er der ligeledes problemer med opstigende vand gennem gulvafløb, såvel som der er problemer med fugt gennem kældervægge. Gulvafløbet skal udskiftes med nye med højtvandslukke, og der skal etableres ventilation i kælderrummet midt under bygningen. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.