Tilskud på otte mill. kr. til cirkusmuseet

Realdania gør drømmen til en realitet

Artiklens øverste billede
Milton Graff Pedersen (A) betragter elefanten.

Nu indrettes den bevaringsværdige Smedje til brug for Cirkusmuseet. Realdania har nemlig doneret 5 mill. kr. til virkeliggørelse af et oplevelsescenter i de historiske rammer. Dermed bliver en vision til virkelighed. Fra begyndelsen havde cirkusmuseet i Avedørelejren nemlig dette mål: "Et besøg på Hvidovres Cirkusmuseum skal ikke være en passiv beskuelse af samlingen, men en aktiv indlevelse i cirkuskunstens mange discipliner". Allerede nu er levendegørelse af cirkushistorien en naturlig og integreret del af museets formidling, men et egentligt oplevelsescenter baseret på artisteriet og cirkuskonceptet har afventet økonomisk støtte til at omdanne den bygning, Hvidovre Kommune har stillet til rådighed til aktiviteterne. Avedørelejren udgør et samlet bygningsmæssigt anlæg, som Hvidovre Kommune har udviklet med en unik blanding af erhverv, bolig og kulturinstitutioner. Det nye oplevelsescenter understøtter en fortsat positiv udvikling af området. Med de 5 mill. kr. fra Realdania udløses også et tidligere tildelt tilskud fra Arbejdsmarkedets Feriefond på knap 3 mill. kr., og med et samlet tilskud på knap 8 mill. kr. er det muligt at realisere oplevelsescentret. Cirkus og artisteri lægger op til både oplevelse og indlevelse, og på Cirkusmuseet bliver det i fremtiden muligt at få indsigt i cirkuskultur- og historie, mens egne cirkusfærdigheder sættes på prøve. Her kan borgere, oplevelses- søgende turister, skoler, institutioner og virksomheder stifte bekendtskab med alt fra knystens grove arbejde til akrobatens forfinede udtryk. Med afsæt i levende aktivitets- og formidlingstilbud vil museet og oplevelsescentret appellere bredt - også til befolkningsgrupper med anden etnisk baggrund end dansk. Dermed skaber Cirkusmuseet adgang til et kulturhistorisk fællesskab for en stor gruppe, som i dag ikke benytter sig af kulturelle tilbud i væsentligt omfang. - Allerede fra starten var vi opmærksomme på museets potentiale, siger Hvidovres borgmester Britta Christensen. - Og visionen har hele tiden været, at skabe en national attraktion med kulturhistorisk dybde og brede sociale kvaliteter. Vi er utrolig glade for, at Realdania og Arbejdsmarkedets Feriefond nu hjælper os med at virkeliggøre visionen, smiler Britta Christensen. - Bygningsanlægget i Avedørelejren udgør et bevaringsværdigt område med store arkitektoniske og brugsmæssige kvaliteter, siger direktør i Realdania Hans Peter Svendler. - Og med en ny bæredygtig anvendelse af Smedjen til Cirkusmuseets aktiviteter er vi glade for at kunne være med til at sætte fokus på denne del af vores fælles kulturarv... Midlerne fra Realdania skal udvikle oplevelsescentrets fysiske rammer og Arbejdsmarkedets Feriefond indretter husene med ny teknologi og rekvisitter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.