Vent med at få en blodprop til efter 1. oktober

Amtsrådet har bevilliget penge, så to sygehuse til efteråret er klar og døgnbemandet til modtagelse og behandling af apopleksi-patienter

l Amtsrådet har besluttet at bevillige penge, sådan at der fra 1. oktober kan indføres 24 timers beredskab på Glostrup og Bispebjerg sygehuse til behandling af apopleksi eller blodpropper i hjernen. Leif Flemming Jensen, (A) Formand for Sygehusudvalget siger: - Jeg er meget glad for, det er lykkedes at finde pengene. Fordi vi sparer altså sygedage og genoptræning i den sidste ende. For slet ikke at nævne de patienter som tidligere endte på plejehjem og sygepension. Hidtil har det været sådan, at kun visse hospitaler i landet havde speciallæge kapacitet til hurtig indsats. Så patienternes chancer for overlevelse har været knyttet til, hvor i landet de blev behandlet. Dette er naturligvis uholdbart, så derfor har Amtsrådet besluttet, at indføre døgnberedskab på Glostrup Amtssygehus og Bispebjerg Hospital for patienter med blodprop i hjernen. Der har længe været stor utilfredshed i befolkningen med den forskel i behandlingstilbud, som tilbydes i landets Amter. Men nu er pengene altså fundet bla. ved at overføre midler fra andre sygehuse. En blodprop i hjernen har tidligere været ensbetydende med svære handicaps som lammelser, mistet taleevne eller i værste fald død. Men i dag kan speciallæger behandle tilstanden, så patienten ikke får varige mén. Det kræver blot at behandlingen startes efter senest tre timer. Ambulance personalet er også blevet uddannet i hurtig visitering af patienterne, sådan så patienter med blodprop i hjernen køres til Glostrup eller Bispebjerg, hvor imod blodpropper i hjertet behandles på Gentofte. En hurtig scanning af patienten afgører tvivlsspørgsmål. j.r.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.