Jeg har solidariteten!

Sats på gamle, børn og indvandrere, sagde Rushy Rashid i sin første 1. maj tale

Artiklens øverste billede
Rushy Rashid Højbjerg pegede på, at solidariteten og forankringen i det folkelige a la Anker Jørgensen-dagene skal genopfindes.

Rushy Rashid Højbjerg (A) holdt sin første 1. maj tale. Det skete i Værestedet i Avedørelejren. - Siden jeg kom til Danmark for snart 30 år siden, har jeg altid følt en særlig tilknytning til landets største arbejderparti. Dengang var det på grund af Anker Jørgensen, indledte hun, og fortsatte: - Her på denne 1. maj vil jeg opfordre os alle sammen til at gå forrest i det, der forhåbentligt bliver en ny arbejderbevægelse. Den solidariske bevægelse, der kæmper for andet og mere end flæsk til eget bord. Det kan vi gøre lokalt her i Avedøre og Hvidovre, men vi skal også rette blikket længere væk, for også i folketinget er der brug for at sætte fokus på de gamle dyder, sagde Rushy Rashid, der tilføjede, at der for hende er "tre oplagte områder at kaste sig over med solidariske reformer". De gamle - Ældreområdet bliver der talt meget om fra alle sider, men der sker stort set ikke nogen forbedringer i de gamles forhold. Meget underligt i øvrigt, for stort set alle politikere er enige om, at det kun går an at byde de gamle de nuværende forhold fordi, de er vant til beskedne forhold og taknemmelighed for lidt. Og ingen af de samme politikere har lyst til selv at ende deres dage på de plejehjem, vi tilbyder de gamle anno 2006, nævnte hun. - Jeg er firkantet, men hvis man tilbyder andre det, som man ikke selv vil acceptere, så er der ikke tale om solidaritet - tværtom. Jeg erkender, at det ikke er realistisk sådan natten over at bygge nye plejehjem med masser af kærlige, dygtige og vellønnede mennesker ansat. Men hvor er vores visioner på området? Hvordan ser vores bedste drømme ud - for når man rækker mod stjernerne, så når man måske månen. I øjeblikket rækker vi ikke en gang fingeren op, sagde Rashid. Børn Det andet område, hvor der ifølge Rushy Rashid er brug for "meget mere solidaritet", er på børneområdet. - Det er godt og sundt for børnene at lære at indordne sig - at lære social adfærd i samspil med andre børn. Men behøver det være så mange børn på så lidt plads med så få voksne? Børn er svage på den måde at forstå, at de ikke ved bedre. De har aldrig oplevet andet end at blive afleveret på institutionen og så klare sig bedst muligt i junglen. De har ikke noget at sammenligne med, og ved derfor ikke, om de bliver stuvet sammen i urimelig grad. De klager ikke, for de ved ikke over hvad og hvordan, sagde hun. Til slut pegede hun på, at der også bør herske solidaritet på integrationsområdet. - Vi bør også kæmpe for en bedre mulighed for integration af nytilkomne og gammel-indvandrere i dette skønne land. Vi har en pligt til det - og vi har ikke råd til at lade være, sagde Rushy Rashid Højbjerg. - De kan vel også blive vores venner og kammerater. Anker Jørgensen ledte vejen for mig, og det er en stor ære, at også jeg kan stå her og holde en 1. maj tale - på trods af min baggrund. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.