Fri jagt på ledige unge uden job

Resultatløn til kommunens sagsbehandlere skal sikre, at unge kommer i gang

Kommunalbestyrelsen ser gerne, at mange flere unge mellem 18 og 25 år, som i dag er på passiv forsørgelse, kommer i arbejde eller i gang med en uddannelse. Derfor bliver der på kommunalbestyrelsesmødet på tirsdag stillet forslag om, at sagsbehandlerne får en ekstra gulerod i form af en resultatlønsordning. Dette skal sikre, at de kommunale medarbejdere gør deres yderste for at skaffe de unge enten et job eller anden form for uddannelse, der på sigt kvalificerer dem til arbejdsmarkedet. I første omgang henvender denne indsats sig til unge, der har gået ledige i mindst et år, og ikke har andre problemer end ledighed. Det gælder også unge med indvandrerbaggrund på en såkaldt integrationskontrakt. Derimod er unge på barsel og eller med ansvar for hjemmeboende børn fritaget. Kommunen vil - såfremt forslaget vedtages - gennemgå lister med cpr-numre, og derefter indkalde de pågældende borgere til samtale. Ambitiøse mål Det er kommunens hensigt, at når denne indsatsperiode slutter om to år, så er 25% af målgruppen enten i job eller i uddannelse. Desuden er 15% flere end i dag i stand til at forsørge sig selv. Restgruppen skal fremover være beskæftiget i 40% af den tid, hvori de modtager offentlige ydelser. Til sammenligning er tallet kun 11% i dag. Baggrunden for indsatsen er at finde i regeringens plan: "En ny chance for alle". Planen er især rettet på unge, men alle modtagere af offentlige ydelser indtil det 67. år er faktisk omfattet. Planen financieres af staten, som refunderer kommunens udgifter via tilskud. jr.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.