Glædelig Ramadan

Salen var helt fuld og der blev snakket og spurgt til almindeligheder, drillet lidt omkring troen. Hvad gør muslimer i NordNorge, hvor der er midtnatsol?

Artiklens øverste billede
I anledning af Ramadanen blev der inviteret til spisning i salen under Avedøre Bibliotek. Mange var mødt frem for at nyde et godt måltid.

Folk blev budt velkommen ved ramadan-bespisnings-aftenen i salen på Avedøre Bibliotek. Der var stor imødekommenhed, da man skulle finde pladserne ved de fire langborde - unge satte sig med ældre, danskere satte sig med indvandrere og fra første færd blev der snakket henover bordene. Der blev grint, men også svaret seriøst om særregler ved den slags forhold. Intentionen for arrangørerne ved denne aften blev opfyldt til fulde! Aykut fra FC Toros bød velkommen på arrangørernes vegne og der blev klappet af foreningen Kontrasts flittige kvinder, som havde tryllet flot borddækning og specielt velkrydret dejligt tyrkisk mad frem på bordene. Aykut fortalte lidt om ramadanen og bl.a. at vi skulle vente med at spise suppen, som stod på bordet, til solen gik ned. Så folk lærte tålmodighed, som en del af læren under ramadanen. - Vi danskere, der ikke havde fastet, tænkte lidt at det måtte være hårdt at sidde og kigge på maden efter at have fastet hele dagen, funderede Niels Pedersen fra Fritidsbutikken. Men så præcis kl. 18.43 fremsagde Mustafa fra Hvidovre Kulturforening en lovprisning til Allah og som ved et trylleslag blev der næsten helt stille - der blev spist, helt seriøst. Stort engagement Arrangementet var et fælles arrangement for Kontrast, FC Toros, Hvidovre Kulturforening (Moskéen på Tværvej), samt Avedøre Kirke, Kulturhuset BuQetten og Fritidsbutikken. Så på selve aftenen var alle arrangørerne (både danskere og indvandrere) værter og tog sig af gæsterne, som om de havde naboerne besøg til middag. Det var en af præst Paul Kühles pointer, at vi skulle behandle hinanden som gode naboer, der tager hensyn til og gerne vil hinanden. Det var lidt svært for præsten at komme til orde - snakken gik - men det enkle budskab gik vist ind hos de fleste. I hvert fald var aftenen i dialogens tegn. Arrangørerne var glædeligt overrasket over det store deltagerantal, samt at fordelingen var på de 50/50% mellem indvandrere og danskere, som var det mål, der var blevet sat. "Glædelig Ramadan" sagde Paul fordi danskerne ved jul siger "Glædelig jul". Han så frem til et tilsvarende fremmøde ved for-jule-aftenen den 18. december i Avedøre kirke. Han takkede desuden Hvidovre Integrationråd for støtten til denne succes. Et slag for forståelse - Det var pragtfuldt at se hvordan der blev snakket sammen. Et godt tegn var at folk stod i grupper på tværs af kulturer og snakkede på vej ud af døren. Vi ville hinanden, på det nære medmenneskelige plan var der plads til forskellighed, ingen tog skade af maden, ingen tog skade af at høre bønnen, tværtimod man ville høre en oversættelse. Fred og fordragelighed herskede ved denne aften i Avedøre, langt fra ekstreme tilstande andre steder! Der er håb forude! Det var godt at være ramadansker for en aften!, sluttede en tilfreds og mæt Niels Pedersen. Allerede kl. 20.30 var alt ryddet af og gæsterne og arrangørerne gået hjem med en dejlig følelse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.