Minérmøllet angriber nu kastanier i alle landsdele

Selv om det er sommer, ser mange kastanietræer allerede nu halvvisne ud - og det gælder i alle landsdele. Hidtil er træerne i Nord- og Vestjylland gået fri, men nu har det såkaldte minérmøl bredt sig til lokaliteter i hele landet. Det oplyser Skov- og Naturstyrelsen. Et af de steder, hvor møllene er gået til angreb på træerne, er Skagen. - Jeg kan bekræfte, at vi også her er blevet ramt. Foreløbig er angrebet dog ikke så slemt, men jeg frygter, at det kan blive værre, fortæller forstfuldmægtig Peter Kærn fra Skov- og Naturstyrelsen i Nordjylland. De første minérmøl kom til Danmark i 2002, og har altså nu spredt sig til alle landsdele. Møllets okkerfarvede larver lever inde i kastanietræernes blade, som så tørrer ud og visner hurtigere, end de ellers ville gøre. Bladene får nogle grimme, brune pletter på størrelse med en 25-øre. - Det triste er jo, at træerne kan blive så livløse at se på, at de til sidst bliver fældet. Det gode er, at man rent faktisk kan gøre noget for at begrænse problemet. Hvis man samler bladene ind og kører dem til forbrænding eller placerer dem i et kommunalt komposteringsanlæg vil man fjerne en stor del af de møl, der næste år vil lægge æg på kastaniens blade. Grunden til, at man skal sende bladene til kommunal kompostering og ikke lægge dem i sin egen kompostbunke er, at minérmøllet kun dør ved høje temperaturer, siger Hans Erik Svart. Han tilføjer, at Skov- og Naturstyrelsen er ved at lægge sidste hånd på en brochure med råd og vejledning til, hvordan kommunerne bedst kan bekæmpe møllene.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.