Smykker og ikoner

Kirsten Clausager og Susanne Te-shu Chang udstiller på Hvidovre Hovedbibliotek

Artiklens øverste billede
Kirsten Clausager og Susanne Te-shu Chang udtrykker kunst gennem håndvårk.

Fra den 14. april til den 29. april viser Hvidovre Hovedbibliotek en spændende smykkeudstilling. Det er smykkeformgiver Kirsten Clausager, der viser et udvalg af sine smykker i sølv og guld - nu og da i kombination med indfarvet filt og silketråd. Kirsten Clausager (født 1962) er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1982-86. I 1990-92 videreuddannede hun sig på Institut for Ædelmetal (Guldsmedhøjskolen) i København og har siden arbejdet som selvstændig smykkeformgiver. Hun har eget værksted og butik i Vanløse, og deltager desuden jævnligt i udstillinger i ind- og udland, senest på Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007 på Kunstmuseet Trapholt i Kolding i maj måned. Om sit arbejde fortæller Kirsten Clausager : - Jeg tager udgangspunkt i et enkelt element - en mangekantet stjernelignende ring, som varieres i størrelse og antallet af kanter. Den fungerer som et slags modul i et system med tilsyneladende uendelige muligheder. Systemet følger både sin egen lovmæssighed, og det skaber tilfældigheder, som ikke kan forudses. Fra den 14. april til den 12. maj viser Susanne Te-shu Chang billedskærerarbejder. Susanne Te-shu Chang (født i Kina 1958) er uddannet på Skolen for Brugskunst på Tekstillinien i 1983 og på Kunstakademiet i Amsterdam på linien for monumental kunst i 1985. Seneste udstillinger og bestillingsarbejder til kirker: 2006 Vigerslev kirke - Hans Egedes kirke på Østerbro - Hong Kong Universitetet (udstilling for kinesisk, kristen kunst) – flytbar prædikestol til Adventskirken 2005 Søborgmagle kirke - Areopagos sommerstævne i Århus - Højdevangskirken på Amager - Kokkedal kirke. Om sit arbejde fortæller Susanne Te-shu Chang: - Jeg arbejder i træplanker i rødel, lind og ask og belægger mine arbejder med slagmetal i guld. Under slagmetallet ligger den sorte eller røde farve og skinner igennem som kalligrafiske tegn. Træet i sig selv er meget med til at bestemme værkets form og farve. Motiverne er enkle symboler for forskellige energier og stemninger, f.eks. det lysende, rolige, evindelige, højtidelige, strømmende, strålende, indesluttede og åbne.

dgdr


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.