Dyrt betalte lærepenge

- boliglån med effektiv rente på 16,65%

l Med et boliglån på 200.000 kr. er der helt op til 24.000 kr. om året i forskel på bankernes effektive rente viser tal fra forbrugerstyrelsen. Boligen er fundet, prisen er fornuftig og det unge par skal nu i gang med at vælge finansiering. Bankens boliglån er en nærliggende mulighed for parret, som i forvejen har samlet deres økonomi i den samme bank. Bankrådgiveren har de kendt i flere år, hun hjalp også med lånet da de flyttede sammen i den lille lejelejlighed på Vesterbro. Hvad de ikke ved, er at bankernes effektive rente spænder fra 4,47% i den billigste bank til 16,65% i den dyreste. Det er selvsagt en oplysning, som bankrådgiveren næppe kommer med, da det ikke fremmer forretningen, hvis banken ikke lige er blandt de billigste. Realkreditten lokker med op til 10 års afdragsfrihed. Et godt tilbud til de unge førstegangskøbere. Men er det en god ide? Ligger ønskeboligen i et område, hvor priserne forventes at falde er det måske ikke denne lånetype der skal vælges. Flexlån, garantilån, afdragsfrihed, bidragssatser, ÅOP er blot nogle af de begreber det unge par skal sætte sig ind i. - Når der købes bolig skal man som forbruger sikre sig en uvildig rådgivning. Den største udfordring for førstegangskøberne er oftest finansieringen. Det er derfor naturligt at rådføre sig med sin bankrådgiver, men mange unge glemmer, at det er en sælger af bankydelser de lader sig rådgive af. Det kan blive en dyr fornøjelse og det er særligt de unge og mest uerfarne der oftest kommer i klemme, advarer formanden for Danske BOLIGadvokater Henrik Høpner. Forskellen på bankernes effektive rente betyder faktisk, at det unge par der optager et boliglån på 200.000 kr. kan spare 2.000 kr. pr måned ved at vælge det billigste frem for det dyreste. 24.000 kr. om året betyder ganske meget i en nystartet families økonomi. - Vi anbefaler altid at boligkøberne tager en uafhængig rådgiver med på råd, og dermed sikrer sig at der også kommer fokus på de mulige problemfelter. Ikke sjældent fravælger boligkøberne dog denne mulighed, da de synes, at det er nok, at de har talt med banken. Det er ærgerligt, for som ovennævnte eksempel viser, kan der ofte være god økonomi i at kigge en ekstra gang på lånetyperne og tallene, slutter Henrik Høpner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.