Flere kommuner kræver penge for parkering

Flere kommuner har indført betalingsparkering og sat taksterne i vejret. FDM frygter, at parkeringspladserne bliver brugt som kommunal skatteskrue

Antallet af kommunale betalings-parkeringspladser er stigende. Det viser en undersøgelse, som FDM har foretaget blandt 17 af landets største kommuner. Undersøgelsen har haft fokus på omfanget af betalingsparkering i de største byer i Danmark. Undersøgelsen viser også, at både P-afgiften og kommunernes indtjening på parkering stiger. - Parkering er en del af infrastrukturen. Derfor bekymrer det FDM, at parkeringspladserne bliver brugt som en skatteskrue. Vi så gerne, at pengene fra indtægter på parkering blev øremærket udbygning af nye parkeringspladser eller udbygning af vejene, siger FDMs adm. direktør, Thomas Møller Thomsen. Af de 17 kommuner FDM har undersøgt har over halvdelen kommunale betalings-p-pladser. I 78 % af de kommuner, der har betaling, er taksterne steget siden der blev indført betalingsparkering i kommunerne. I København og i Kolding er antallet af kommunale p-pladser samtidig faldet. I København er årsagen, at kommunen har valgt at nedlægge 2.656 betalings-p-pladser fra 1992-2005. Samtidig er taksterne i gennemsnit steget med over 180 % i samme periode. - Det burde være kommunens ansvar at sikre, at der var p-pladser nok. Det virker betænkeligt, når man f.eks. i København forsøger at løse parkeringsproblemerne ved at sætte priserne op på parkeringen, i stedet for at skabe flere pladser, siger Thomas Møller Thomsen. Undersøgelsen er foretaget før Kommunalreformen og er baseret på tal fra Esbjerg, Fredericia, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Helsingør, Kolding, København, Lyngby-Tårbæk, Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Silkeborg, Svendborg, Vejle og Aalborg Kommune. Århus, Randers, Herning, Horsens og Greve kommuner har ikke svaret på FDM's forespørgsel.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.