Langhøjbadet slår revner

Langhøjskolens svømmebad trænger til en gennemgribende renovering/udskiftning

Artiklens øverste billede
Efter 10 års reparationer trænger bassinet på Langhøjskolen nu til en gennemgribende renovering.

l Langhøjskolens svømmebad har efterhånden over 35 år på bagen. Det er fra 1970. og der er i løbet af de seneste 10 år udført mange betonreparationer på bassinvægge og skvulprender. Reparationerne er primært udført i kælderen - på bassinvæggenes bagside. I 2005 blev der afsat tre millioner kroner til renovering af svømmehallen. Pengene skulle dække udskiftning af ventilationsanlæg og renovering af bassinets betonvægge og overflader. Langhøjskolen fik i sommerferien 2006 udskiftet ventilationsanlægget i svømmehallen og omklædningsrummet. Renoveringen af bassinets betonvægge blev udsat, idet rådgiveren på projektet, Rambøll Danmark, der har udarbejdet tilstandsvurdering af bassinet, har opstillet to forskellige forslag til den nødvendige renovering. Skal lukkes Det første forslag går på en renovering af de eksisterende betonvægge og betonbunden i bassinet. Det andet og mere vidtgående forslag indebærer en komplet udskiftning af bassinets betonvægge og betonbund. I tilfælde af udskiftning af bassinets vægge og bund bliver Langhøjskolens Svømmehal lukket fra påsken 2008 og frem til efterårsferien i oktober. Vælges den "store" løsning kræver det, at Kommunalbestyrelsen giver et tillæg til anlægsbevillingen på 1.235.000 kr. 50 år! Udgiften til en renovering bliver på omkring 700.000 kr. og det forventes, at renoveringen vil kunne forlænge bassinets levetid i 10 til 20 år. Herefter skal bassinvægge og bassinbund udskiftes. Disse reparationer vil kunne udføres i løbet af sommerferien 2007, hvor det allerede er planlagt, at svømmehallen er lukket. En komplet udskiftning af bassinets vægge og bund vil give et helt nyt bassin med en levetid på omkring 50 år. Udgiften til det nye bassin anslås til 2.300.000 kr. Byggeperioden ved udskiftningen af bassinet vil strække sig over godt. syv måneder. Det betyder at svømmehallen må være lukket i denne periode. Dette vil selvfølgelig have konsekvenser for de brugere, der benytter svømmehallen. Skoleeleverne på Langhøjskolen benytter foreksempel svømmehallen til idrætsundervisningen. Skal svømmehallen være lukket i 7 måneder, skal det derfor være i den periode, hvor vejret er varmest, så børnene kan have idrætsundervisning ude. Fritidsbrugerne har på nuværende tidspunkt planlagt aktiviteter i Langhøjskolens svømmehal helt frem til sommeren 2007. Arbejdet foreslås derfor - som nævnt - udført fra påske 2008 og syv måneder frem. oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.