Store investeringer i kloaknettet

Den omfattende udbygning af renseanlæg og kloaknet betyder, at der i fremtiden kommer bedre styr på regnvandet

Artiklens øverste billede
Udvidelsen af kapaciteten på kloaknettet og renseanlæg forventes at strække sig over de næste 40 år.

l Opgravninger og kloakarbejder er efterhånden hverdagskost i gadebilledet overalt i Hvidovre. Alene her i 2007 er der afsat omkring 30 millioner kroner til renovering og udbygning af kloaknettet. Kloakarbejdet er vigtigt. For den igangværende proces med renovering og udbygning betyder, at der på sigt kommer bedre styr på regnvandet. Kloakarbejdet skal hjælpe med til at forhindre oversvømmelser samt sikre, at urenset vand ikke løber ud i Kalveboderne. I mandags begyndte arbejdet med at udbygge afløbssystemet ved Karise Allé. Krogstenshave - det største anlægs- og ombygningsprojekt i Hvidovre nogensinde - er gået ind i sit tredje byggeår. I følge Hvidovre Kommunes Spildevandsplan skal plejehjemmet separere kloakvandet, hvilket vil sige, at regn- og spildevand fra plejehjemmet skal afledes hver for sig. For at undgå at den øgede regnvandsmængde fra plejehjemmet ledes ud i den eksisterende fællesledning i Karise Allé, etableres en større regnvandsledning og risikoen for kælderoversvømmelser ved regnvejr reduceres således betydeligt. Regnvandsledningen vil blive etableret i hele Karise Allés længde til Harrestrup Å, hvor regnvandet vil blive udledt direkte til åen. Vandmiljøet i Harrestrup Å forventes derfor forbedret. Øget kapacitet Også i området omkring Lodsvej supplerer Kloakforsyningen det eksisterende kloaksystem med nye ledninger, for derved at øge kapaciteten. De supplerende ledninger betyder færre oversvømmelser af kældre i området, idet selve ledningsnettet fremover kan tage større vandmængder ved voldsomme regnskyl. Projektet er opdelt i fire etaper, der gennemføres over fire år. Den samlede økonomi er ca. 40 millioner kroner. og man nærmer sig nu fjerde og sidste etape. Langs Avedøre Havnevej etableres en supplerende kloakledning fra Muslingevejs pumpestation frem til Brostykkevej. Arbejdet er her inddelt i fem etaper og forventes færdigt i løbet af 2010. Badestrand i Hvidovre Som nævnt bruges der i år omkring 30 millioner kroner på kloakarbejdet. I de næste tre år er der hvert år afsat 35 millioner til investering i kloakker og renseanlæg i Hvidovre. Det er et stort arbejde, man har taget hul på. Hele forløbet med udvidelsen af kapaciteten på kloaknettet forventes fa også at strække sig over de næste 40 år! Men det forventes, at vandkvaliteten i løbet af en kortere årrække vil have nået en standard, som muliggør etablering af badestrand i Hvidovre. Kloakprojekterne finansieres af de penge, som Hvidovres borgere betaler for afledning af spildevandet. Vandprisen i Hvidovre - altså det, der nu betales for vand og vandafledning - er i øvrigt steget med godt ti procent, sammenlignet med prisen for 2006.oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.