Skattestoppet gælder også for ejendomsskatterne

Beregningsgrundlaget for grundskyld kan højst stige med 5,5 pct. i 2006

Sammen med selvangivelsen udsendes meddelelse om ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2005. For mange har det resulteret i store stigninger, men heldigvis får det kun begrænset indflydelse på ejendomsskatterne, idet der er indført et loft over beregningsgrundlaget for den kommunale og amtskommunale grundskyld. Grundværdien pr. 1. oktober 2005 skal først anvendes, når ejendomsskatterne for 2007 skal beregnes, og bereg-nings-grundlaget - den afgiftspligtige grundværdi - kan som følge af skattestoppet højst udgøre det foregående års afgiftspligtige grundværdi forhøjet med en reguleringsprocent. Store stigninger i grundværdierne vil derfor blive fordelt over en årrække. I 2006 kan beregningsgrundlaget maksimalt være steget med 5,5 pct. i forhold til beregningsgrundlaget for grundskylden i 2005. Det betyder imidlertid ikke, at ejendomsskatterne i 2006 ikke kan være steget med mere end 5,5 pct. i forhold til ejendomsskatterne i 2005. Det vil være tilfældet i de kommuner, hvor grundskyldspromillen er blevet sat op. Reguleringsprocenten for 2007 er endnu ikke offentliggjort. Den afgiftspligtige grundværdi Den afgiftspligtige grundværdi findes for hvert år ved at sammenholde ejendommens aktuelle grundværdi med den afgiftspligtige grundværdi, som dannede grundlag for påligning af grundskyld i det foregående skatteår opskrevet med reguleringsprocenten. Det laveste af disse beløb udgør herefter skatteårets afgiftspligtige grundværdi. I 2006 er skatteårets aktuelle grundværdi årsreguleringen pr. 1. oktober 2004, og først i 2007 vil grundværdien fra vurderingen pr. 1. oktober 2005 udgøre den aktuelle grundværdi, der indgår i beregningen af den afgiftspligtige grundværdi. Med de stigninger, der var resultatet af ejendomsvurderingen pr. 1. ok-tober 2005, vil den afgiftspligtige grundværdi i langt de fleste tilfælde ligge betragteligt lavere end ejendomsvurderingen. Også stop over ejendomsværdiskatten Det er ikke kun ejendomsskatterne, der har relation til ejendomsvurderingen. Det gælder også for de kommunale ejendomsværdiskatter, men her er skattestoppet endnu klarere, og derfor vil den seneste vurdering kun helt undtagelsesvis indgå ved beregningen. Skattestoppet betyder, at grundlaget for ejendomsværdiskatten skal være den laveste af ejendomsvurderingen pr. 1. oktober i indkomståret, ejendomsværdien pr. 1. januar 2001 + 5 pct. eller ejendomsværdien pr. 1. januar 2002. Med de stedfundne prisstigninger siden 2002 vil skatten i næsten alle tilfælde blive beregnet ud fra værdien i 2001 eller 2002.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.