Kaalunds afløser findes

Hvem skal i Folketinget for Hvidovre?

Hvem skal i Folketinget på vegne af Hvidovre-Brøndbykredsen efter Per Kaalund? Spekulationerne er i fuld gang - og en enkelt socialdemokratisk partiforening - Dansborg - har endda allerede meldt ud med sit bud på en kandidat. Men formanden for Socialdemokraterne i Hvidovre er sikker på, at Per Kaalunds afløser kan findes, hvis der søges bredt - og det "brede" er yderst vigtigt, mener han. - Det betyder meget, at vi i Hvidovre har vores eget folketingsmedlem, udtaler Jørgen Spang Poulsen, fmd. for Socialdemokraterne i Hvidovre. - Det er via vores folketingsmand, vi prøver på at få indflydelse på lovgivningen og dens betydning for Hvidovre. Derfor er det vigtigt, at vi står sammen her i Hvidovre for at sikre, at vi stadig har et folketingsmedlem, der repræsenterer Hvidovre. Vi er nødsaget til at satse på, at Hvidovre står sammen for at sikre det, nævner formanden. Hvem skal repræsentere Hvidovre i folketinget efter Kaalund, der trækker sig ved næste folketingsvalg? - På nuværende tidspunkt er Per Kaalund Socialdemokraternes folketingskandidat, valgt af Hvidovrekredsens repræsentantskab og indstillet af alle partiforeninger i både Hvidovre og Brøndby. Hvem der fremover skal repræsentere Hvidovre i kredsen er der ikke taget stilling til. Der er ikke opstillet nogle kandidater på nuværende tidspunkt, og den nye struktur skal først på plads. Men der vil blive gennemført en opstillingsrunde, og hvis der er mere end én kandidat, vil partiet afholde urafstemning efter de gældende regler og love, beretter Jørgen Spang Poulsen. - Så Per Kaalund fortsætter frem til næste valg og på det tidspunkt vil Socialdemokraterne have fundet en kandidat, der forhåbentlig vil få stor støtte fra Hvidovre befolkning - så stor, at pågældende vil blive valgt ind i folketinget til Hvidovre bedste, udtaler formanden. Erhard, Ivar og Per Gennem tiden har der ikke været de store udskiftninger i folketingsmændene. Efter krigen har kredsen været repræsenteret af Erhard Jacobsen, Ivar Nørgaard og Kaalund. Men kredsene er ved at blive reformeret af folketinget. Det betyder, at Hvidovrekredsen, fra at være en af de største, bliver en af de mindste. Og da store kredse har lettere ved at få valgt deres kandidater end små opstillingskredse, risikerer Hvidovre - for første gang siden århundredeskiftet - ikke at blive repræsenteret i folketinget. - Efter kommunalreformen, som regeringen gennemførte sammen med Dansk Folkeparti, er det blevet nødvendigt med en reform af opstillingskredsene. I Kbh. Amt har det medført en række ændringer og især en vedrører os her i Hvidovre. Tidligere omfattede Hvidovrekredsen både Hvidovre og Brøndby kommuner. Det ser ud som om at denne kreds bliver opløst og Ishøj, Vallensbæk og Brøndby bliver slået sammen til én kreds og at Hvidovre vil blive en selvstændig opstillingskreds, forklarer Jørgen Spang Poulsen. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.