Fjernvarme-forsyning med rod i regnskabet

- Distributionsselskab puger penge sammen i stedet for at tilbagebetale dem til forbrugerne, siger repræsentant

Artiklens øverste billede
Foto af Robert Jakobsen fra arkiv

l "Det er rart, at have lidt penge stående til uforudsete udgifter", sådan tænker de åbenbart i fjernvarme-distributionen, Hvidovre Midt a.m.b.a. Men kan man virkelig tilbageholde millioner og nægte en repræsentant for kommunen indsigt i regnskaberne? spørger Robert Jakobsen. Robert Jakobsen har stemt imod en godkendelse af regnskabet for fjernvarme-distributions-selskabet, Hvidovre Midt a.m.b.a. Fordi han mener, det fremlagte regnskab er uigennemsigtigt og mangelfuldt. Den offentlige myndighed, Energitilsynet har tidligere lavet revision på en tilsvarende sag i Brøndby Kommune. Dette medførte, at Energitilsynet pålagde det pågældende selskab, Brøndby Fjernvarme at tilbageføre hele 28 millioner kr. til forbrugerne i Brøndby. - Sagen er dermed ikke unik, og meget tyder på, at vi har at gøre med noget lignende i Hvidovre, siger Robert Jakobsen. Robert Jakobsen er valgt ind som repræsentant for Hvidovre Kommune i bestyrelsen for distributionsselskabet, Hvidovre Midt a.m.b.a. Han siger: -Distributionsselskabet, Hvidovre Midt, puger penge sammen i stedet for at tilbagebetale dem til forbrugerne. De laver konti til fiktive udgifter og værst af alt, deres administrationsselskab, EBO CONSULT A/S gør ingenting. - Jeg har stillet utallige spørgsmål, men EBO CONSULT pakker tingene ind, og siger; "at detaljer i regnskabet ikke vedkommer den valgte bestyrelse" , hvilket er en uhyrlig påstand. Robert Jakobsen tror ikke, det er ond vilje, som gør, at regnskabspraksis er uortodoks - men han harmes over, at han som medlem af bestyrelsen ikke må få indblik. Efter Robert Jakobsens egen opfattelse bliver hans indsigelser fejet af bordet. F.eks. vil EBO CONSULT hverken forklare eller diskutere varmetab i rørnettet - og netop varmetabet i rørene bliver sat til en astronomisk størrelse på over 12%. VEKS, Vestegnens Kraftvarme Selskab regner til sammenligning normalt med et tab på kun 4,5%, hvorfor skal Hvidovre Midt a.m.b.a. så bogføre tabet som tre gange højere? spørger Robert Jakobsen, som mener, at dette må være en oplagt sag for Energitilsynet. Fjernvarmen til borgerne i Hvidovre produceres på Avedøreværket og sælges til Hvidovre Fjernvarmeforsyning, HFS. Varmen fordeles herefter i et såkaldt distributionsnet til borgerne og erhvervslivet. Selve nettene administreres af selskaber som Hvidovre Nord, Syd og Midt - det burde være enkelt, men det er det åbenbart ikke. Robert Jakobsen er medlem af Socialdemokratiet i Hvidovre og tidligere suppleant til Byrådet. j.r.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.