Der måtte bæres flere stole ind...

Velbesøgt generalforsamling i Hvidovre Lokalhistoriske Selskab, hvor Per Hansen blev udnævnt til æresmedlem

Artiklens øverste billede
DER VAR FULDT HUS! - i lokalet i Lille Friheden, da Hvidovre Lokalhistoriske Selskab forleden holdt generalforsamling. Til højre Per Hansen, der blev hædret og udnævnt til æresmedlem. (Foto: Anne-Mette Mikkelsen)

l Interessen for lokalhistorie er ganske stor i Hvidovre... Det kunne formanden, fhv. skoleinspektør Ole Asbjørn Petersen, konstatere da Hvidovre Lokalhistoriske Selskab forleden holdt generalforsamling. Inden man kunne gå i gang, måtte der bæres ekstra stole og borde ind i salen i Lille Friheden. Foreningen har nu 340 medlemmer og 25-30 firmaer som sponsormedlemmer. I beretningen kunne formanden bl.a. redegøre for et år med mange interessante aktiviteter, rundvisninger, foredrag og udflugter. Han fremhævede det tætte samarbejde med Historiens Hus, den årlige Befæstningsdag, og den regelmæssige åbning af Rytterskolen, hvor borgerne kunne få mere at vide om selskabet. Til bestyrelsen genvalgtes Dan Olsen , mens Ejvind Jensen nyvalgtes i stedet for Eigil Jørgensen, der ikke genopstillede på grund af sygdom. Per Hansen, der har været med i bestyrelsen siden den spæde start i 1978, ønskede også at udtræde på grund af svækket helbred, og var allerede afløst af 1. suppleanten Jette Randal-Lund. Som suppleant genvalgtes Vagn Bacher , mens Lars Bo Henriksen nyvalgtes. Udnævnt til æresmedlem Per Hansen, der både har været formand, næstformand og redaktør af selskabets blad, modtog stort bifald for sin indsats, samt mange rosende ord fra såvel formanden som foreningens stifter Jens Kristensen . Per Hansen, der lovede fortsat at "gå lidt til hånde" blev sluttelig udnævnt til æresmedlem, en hæder han deler med Jens Kristensen og Kjeld Jørgensen. Efter generalforsamlingen konstiturede bestyrelsen sig med Ejvind Jensen som kasserer, Benny Riisager som næstformand og Ole Asbjørn Petersen som formand. Kulturarv og egnsspil Arkivleder Poul Sverrild gav en uddybende orientering om arbejdet i Historiens Hus, de mange aktiviteter og det gode samvirke med "kulturisterne". Han udtrykte megen glæde over at det var lykkedes, at bringe Hvidovre ind som en af de fire udvalgte kulturarvskommuner, og kom iøvrigt lige fra et møde i Kulturarvstyrelsen. Sverrild kunne også oplyse, at man var gået i gang med forberedelserne til årets egnspil i Hvidovre. Man havde fundet tema, forfatter og komponist, og stykket får sandsynligvis premiere i slutningen af maj måned. Aftenen sluttede med forevisning af den gamle film om Jens Kristensen. Hvidovre Lokalhistoriske Selskabs næste arrangement bliver en opfølgning af februar-mødet, hvor museumsinspektør Peter Kristiansen holdt foredrag om renæssancen og Rosenborg Slot. Det foregår tirsdag den 16. maj kl. 18.00, hvor medlemmerne mødes på Roseborg Slot. mads-

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.