Sorggruppe for dem som har mistet nogen de holdt af!

I Avedøre Kirke er det planen, at der skal startes en sorggruppe

Sorggruppen er for dem, som har mistet en ægtefælle eller en samleverske, et familiemedlem eller en meget nærstående ven. Det er tungt at miste dem, man holder af. Det kan være så kaotisk, at det er svært at finde ud af hvad man skal stille op med sig selv. Derfor kan det være godt, at få mulighed for at dele sorgen med andre der er i samme situation. Avedøre Kirkes sorggruppe, er tænkt som en selvhjælpsgruppe. Lederne af den er der til at styre samtalen og til at få deltagerne til at gå ind i sorgens følelser. Men fællesskabet er der som en god støtte, så man ikke står så alene med sin sorg. Sorggruppen ledes af Lis Corneliusen, sammen med sognepræst Ida Kongsbak. Lis er uddannet ID-Psykoterapeut og har selv gået i en sorggruppe i Greve. Ida Kongsbak fortæller fra sin tid i Tanzania, at når der havde været dødsfald i den nære familie, så holdt husets indbyggere sig i ro i 4 dage. Så kom alle naboer og storfamilien på besøg for at vise deres medfølelse. Og naboerne kommer ikke bare på besøg, de medbringer også maden og på skift laver de mad og sørger for at alle gæster bliver bespist. Og fra hvert hus i nabolaget, vil der være en person, der også sover om natten hos dem, der har mistet. Så mennesker med sorg lades ikke alene og de får utallige muligheder for at fortælle om deres tab. Hver gang nye gæster kommer på besøg, fortælles om, hvordan den afdøde måske har ligget syg og hele forløbet omkring dødsfaldet. På den måde kan familien, der har mistet, på én dag fortælle mindst 20 gange om dødsfaldet. - I vores samfund, siger Ida Kongsbak, - ville vi sikkert synes det var forfærdeligt midt i sorgen at skulle være omgivet af så mange mennesker. Men der er noget vi kan lære af det: At vi i sorgen har brug for ikke at blive ladt alene, og vi har brug for at fortælle om tabet igen og igen, dels for virkelig at se i øjnene at man har mistet og dels for virkelig at gå ind i sorgen med alle følelser. Det samme siger psykologerne i dag. Derfor dette tilbud om en sorggruppe. Sorggruppen begynder torsdag d. 14.9. kl. 14. og den mødes følgende torsdage: 5/10, 26/10, 9/11, 23/11 og 7/12. Tilmelding kan ske på tlf. 36787714. Det er præstekontoret i Avedøre Kirke og her er nogen hver formiddag. Eller man kan ringe til kordegnekontoret, tlf. 36789356, hvor der er åbent hver formiddag 9.30 – 13.00 og torsdag eftermiddag fra kl. 15.30 – 18.00 Tilmelding skal helst finde sted inden 1. september.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.