Inviterer foreningerne til møde

Forslag om ny model med udbetaling af aktivitetstilskud kun èn gang om året

l Der har i længere tid været barslet med et forslag til en ny model for aktivitetstilskud til de - såkaldt frivillige - lokale foreninger i Hvidovre. På de seneste møde i det kommunale Folkeoplysningsudvalg blev forslaget behandlet, og derefter udsendt til offentlig høring med en indsigelsesfrist den 12. oktober kl. 12.00. Møde i morgen Forinden inviteres foreningernes repræsentater dog til et informationsmøde i morgen, torsdag den 5. oktober kl. 19.00 i restauranten på Hvidovre Stadion, hvor forslaget fremlægges til drøftelse og kommentarer. - Begrundelsen for at udarbejde en ny model er bl.a. at foreningsrepræsentaterne har givet udtryk for, at den eksisterende ordning opleves som administrativt besværlig og uhensigtsmæssig, oplyser Jens Overgaard fra Hvidovre Kommunens Kultur- og Fritidsafdeling. - Det er især reguleringen af 2. rateudbetalingen, hvor der reguleres i forhold til regnskabsaflæggelsen for aktivitetstilskuddet udbetalt året forinden, som opleves som forvirrrende. For ikke at skabe for megen uro i "forenings-Hvidovre", har udgangspunktet for en ny tilskudsmodel været, så vidt muligt at fastholde de overordnede rammer for, hvad foreningerne kan få tilskud til, og samtidigt forenkle modellen. - Det er tanken, såfremt foreningerne kan tiltræde den foreslåede tilskudsmodel, at den nye ordning træder i kraft allerede pr. 1. januar 2007, tilføjer Jens Overgaard. Man er bevidst om, at indførelsen af den ny model i en kortere overgangsperiode - på ca. 3 måneder det første år - for foreningerne vil betyde, at der ingen penge tilgår disse. Det er dog forvaltningens vurdering, at modellen ved brug af faktuelle medlems- og regnskabstal og udbetaling af èt beløb for hele året, vil stabilisere tilskudsordningen og på dette område skabe økonoimisk ro i foreningerne. mads-

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.