Meget fnidder og kun lidt konstruktivt arbejde

Mødetiden i Det Grønne Råd er desværre gået med interne magtkampe, selvom der blandt medlemmerne er megen god vilje og engagement til at fremme miljøet

l Miljøgruppen, Det Grønne Råd plages af interne stridigheder, og derfor blev en stor del af tiden på mødet i torsdags brugt på personangreb i stedet for at diskutere miljø Det Grønne Råd har eksisteret i fem år og består af repræsentanter fra hhv. Teknisk forvaltning og en broget flok af private interessegrupper: Grundejerforeningen, Biavlerne, Dansk Cyklistforbund, Dansk Naturfredningsforening, Forbrugergruppen Vest, Dansk Ornitologisk Forening og Vestvoldens Venner. Mødet startede i god ro og orden, men dagordenen blev hurtigt drejet ind på problemerne omkring den nedsatte arbejdsgruppe, Et Grønnere Hvidovre, der tilsyneladende lever helt sit eget liv. Intrigerne blomstrede og beskyldninger føg i en sådan grad, at Rådets fremtidige liv reelt var i fare. Flere af medlemmerne gav udtryk for, at Rådet ligeså godt kunne nedlægge sig selv, hvis man ikke kunne enes om et konstruktivt samarbejde. Kimen til balladen udspringer i arbejdsgruppen, Et Grønnere Hvidovre. Denne gruppe har være meget dygtig til at synliggøre sig på bekostning af Rådet, og det er denne evne til synliggørelse, som Rådet anser for belastende. Der blev derfor stillet forslag om at nedlægge arbejdsgruppen ved simpel flertalsafstemning. Efter mødet spurgte Hvidovre Avis Ammi Stein Pedersen, medlem og primus motor i arbejdsgruppen, hvordan hun ser fremtiden for Rådet: -Der skal ikke herske nogen tvivl om at Rådet er min prioritet nummet et, så derfor retter jeg ind og koncentrerer mig om samarbejdet. Konklusionen må derfor være, at Rådet består og medlemmerne ser frem til næste møde 9. november, hvor der skal snakkes klor i svømmepøler, energispar, roundup i private haver og bortskaffelse af blækpatroner fra pc-printere. Konkret forslag Dansk Cyklistforbund kunne på mødet præsentere det eneste reelle punkt på dagsordenen, nemlig en plan for opsætning af flere cykelstativer i kommunen. Der er efter Cyklistforbundets mening brug for et regelsæt, som dikterer hvor mange stativpladser, der skal opføres i forbindelse med nybyggede etageejendomme - i lighed med de regler som gælder for P-pladser til biler. Hensigten er at flere skal tage cyklen, og på den måde gøre Hvidovre mere grøn. jr.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.