Protest mod indkøbsordningen

869 underskrifter afleveret til byrådet, som vil lade Socialudvalget kigge på ordningen

Artiklens øverste billede
- Jeg vil sige dig tak for dit store engagement. Jeg synes det er flot, at du også kommer og fremlægger så mange underskrifter og går ind i en sag med sådan et hjerte som du har gjort. Det har vi al mulig grund til at takke dig for, sagde Socialudvalgsformand Helle Adelborg (A) til Lis Gunlaugsson.

Som protest mod byrådsflertallets omlægning af indkøbsordningen for de ældre afleverede Lis Gunlaugsson 869 underskrifter til borgmester Britta Christensen (A) under byrådets spørgetid sidste tirsdag. Blandingen af underskrifterne og hendes efterfølgende spørgsmål fik borgmesteren til - efter en ordførerrunde - at sende protesten videre til Socialudvalget, som snarest skal revurdere indkøbsordningen, specielt i forhold til de svageste ældre. Lis Gunlaugsson, der både er skeptisk overfor byrådsflertallets og Ældrerådets forhold til indkøbsordningen, har som privatperson indsamlet underskrifterne via venner og bekendte. - Jeg har per telefon talt med over 50 pensionister. Ingen af dem ville ønske indkøbsordningen byttet med ekstra rengøring af toilet. Men de er ikke blevet spurgt. Og de er nu dybt fortvivlede og føler sig nedgjorte og magtesløse. Svagtseende, blinde og folk med andre handicap er blevet frataget deres følgeordning, som var en livline til en smule normaltilværelse, begrunder Lis Gunlaugsson, der kræver pensionisternes frie ret til indkøb i nærområdet bevaret, f.eks. via hjemmehjælp. Foruden indkøbsretten i nærområdet kræver Lis Gunlaugsson også, at indkøbsordningen forbedres. - Mange er utilfredse med selve indkøbet, da de får leveret forkerte varer, dårlige varer og varer, der ikke er bestilt. Nogle sidder i situationer uden morgenmad til dagen efter. Flere har udtrykt, at de må bestille varer efter et gammelt katalog med uaktuelle priser. Det er skandaløst at byde borgere den behandling, nævner Lis Gunlaugsson, og tilføjer, at de to udbydere i indkøbsordningen "kan komme af med varer, som enhver husmoder ville gå langt udenom i butikkerne". - Det koster forbrugeren ærgrelse og telefonpenge at klage, og selvom pengene (til de fejlbehæftede varer, red.) godtgøres senere, kan de jo ikke sidde og spise en kreditnota ugen ud, til de kan få varer igen næste gang, nævner Lis Gunlaugsson. Omlagt - ikke nedskåret Socialudvalgsformand Helle Adelborg (A) afviser, at indkøbsordningen er blevet nedskåret til fordel for ugentlig toiletrengøring. Hun sagde til byrådet og Lis Gunlaugsson, at hun foretrækker begrebet "omlagt". - Omlægningen er der mange grunde til. Det er presset oppefra. Og så var det et ønske, bl.a. fra socialdemokratisk side af, at man kunne få gjort rent på sit toilet en gang om ugen. Men vi drøfter i Socialudvalget kvalitetsstandarderne én gang om året, næste gang til april. Og det er selvfølgelig klart, at når der er noget der ændres, og det giver storm, så vil man altid have det i baghovedet, når man ser på kvalitetsstandarderne - men altid er det i relation til den økonomi, vi har afsat. Og det er nok dér, det er svært. For selvom man kan have vilje til at ville mange ting, så er vi styret af et budget, sagde Helle Adelborg. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.