Nye problemer med at lade børn sove ude

Det er alligevel ikke muligt at tilbyde alle børn under tre år udendørs sovemulighed

Artiklens øverste billede
Dagplejemødrenes vognpark.

Social- og Sundhedsforvaltningen meddeler, at det ikke er muligt at udmønte en beslutning truffet på Socialudvalgets møde den 7. februar om, at alle børn under 3 år i kommunens 0-6 års dagtilbud, inkl. dagplejen, skal kunne tilbydes udendørs sovemulighed. Årsagen er bl.a. "særlige forhold" i dagplejen. - Hvis dagplejebørn over 2 år som udgangspunkt skal kunne tilbydes udendørs sovemulighed, vil konsekvensen for den enkelte dagplejer blive stor, idet børnenes sovemønster gør, at børnene oftest sover på skift - eller overlapper hinanden lidt, meddeler Socialforvaltningen til Socialudvalget, og tilføjer: - Situationen er anderledes på legestuedage, hvor grupper af dagplejere er sammen. Hvis der er det nødvendige antal krybber / barnevogne, er der reelt mulighed for at tilbyde, at børn over 2 år sover udendørs, idet der grundet antallet af dagplejere kan tilrettelægges 100 % opsyn i sovesituationen, hedder det. Vuggestuebørn Også vuggestuebørnene berøres. - Sundhedsstyrelsens vejledning om små børns udeophold m.m., er anbefalinger som den enkelte kommune kan vælge at følge helt eller delvist, eller helt fravige – idet der ikke er tale om kravfastsættelse i forhold til kommunernes dispositioner. I forhold til liggehal/krybberum er der ikke lovgivningsmæssige krav, det er således op til kommunerne selv at fastlægge rammerne, nævner forvaltningen, og videre: - Et stort antal daginstitutioner har ikke det fornødne antal barnevogne / krybber til at lade børn over 2 år sove udendørs, og/eller der er ikke plads til de flere børn i liggehal/krybberum eller læskure. Forvaltningen skønner, at hvis alle børn over 2 år skal kunne tilbydes udendørs sovemuligheder, vil merudgiften til flere krybber, barnevogne, udvidelse af liggehaller m.m., andrage flere millioner kr. - Dagtilbuddenes driftsbudgetter og ændrings- og forbedringskontoen rummer ikke mulighed for at dække de skønnede udgifter. I de dagtilbud, hvor der er krybber/barnevogne etc., til at kunne tilbyde udendørs sovemulighed for børn over 2 år – med 100 % opsyn, er det muligt at give dette tilbud, forklarer forvaltningen, der foreslår følgende: - Hvis der er fysisk mulighed for det, tilbydes børn over 2 år i vuggestueregi udendørs sovemulighed - og med 100 % opsyn, samt hvis der fysisk mulighed for det, tilbydes dagplejebørn over 2 år, de dage de er i legestue udendørs sovemulighed - og med 100 % opsyn. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.