Sanktioner på vej til bygningssagkyndige

Nyt kontrolsystem viser, at der fortsat er alvorlige fejl i mange tilstandsrapporter

Det nye kontrolsystem (teknisk revision) for tilstandsrapporter har nu været i kraft i et halvt år. I modsætning til den tidligere kontrol er der lagt en mere striks linie over for de bygningssagkyndiges arbejde. Det viser den første rapport, som teknisk revisor netop har afleveret til Erhvervs- og Byggestyrelsen. Rapporten indeholder en oversigt over resultaterne af 64 kontroleftersyn. Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Finn Lauritzen udtaler: - Rapporten viser, at det nye kontrolsystem virker, og at det er nødvendigt gribe ind med sanktioner over for de, der begår fejlene. Når der er truffet endelig afgørelse i de sager, der nu er landet på vores bord, vil vi offentliggøre navnene på de bygningssagkyndige, der har fået tildelt en advarsel. - Derudover vil jeg indkalde de bygningssagkyndiges organisationer til et møde om redegørelsen. Branchen har et særligt ansvar for at sikre tilstandsrapporternes kvalitet og dermed fastholde forbrugernes tillid til ordningen. Erhvervs- og Byggestyrelsen er i fuld gang med at behandle de sager, der er omtalt i redegørelsen fra teknisk revisor. Styrelsen har udsendt en række breve til bygningssagkyndige med indstilling om en påtale eller en advarsel. Der er ikke truffet endelig afgørelse i sagerne, bl.a. fordi de bygningssagkyndige skal have lejlighed til at udtale sig forinden. Styrelsen vil afgøre de første sager inden for de næste par uger. Styrelsen forventer at give de bygningssagkyndige en advarsel i 5 – 10 % af de udtagne sager og en påtale i 15 – 20 % af sagerne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.