Tid til forsoning - mange mødte op

Artiklens øverste billede
65 fremmødte til forsoningsmøde i Avedøre - det handlede om Muhammed-tegningerne.

65 unge og ældre, danskere og indvandrere, kvinder og mænd mødte op til sidste uges "forsoningsmøde" under overskriften "Brobygning og gensidig forståelse mellem Islam og Vesten". Panelet, Mustafa Gezen og Paul Kühle og Tina Christensen, fortalte om arbejdet med dialog mellem kirkerne og res-pekten for mennesker, om godt naboskab og bekymring for hinanden, om ægte gæstfrihed overfor tolerance, om fællesskaber i stedet for afsondring. Der var god debat i salen, der var flere opfordringer til de unge om at markére sig, deltage i foreningerne, tage uddannelse og bevare moralen. Der blev også snakket reelt om konflikter mellem danskere og indvandrere. Unge indvandreres sprogbrug er grænseoverskridende. Der er netop lavet en undersøgelse, der viser, at unge etniske danskere bruger flere bandeord. Måske er nogle indvandrer-unges sprogbrug dog mere voldsomt. Men det skal diskuteres i åbenhed. Der blev udtrykt, at der er kommet meget had i det danske samfund, et had som må imødegås! Ellers blev der snakket om 2 retninger - den internationale og den nationale - i debatten. Den internationale retning hvor regimer i denne karikatur-krise giver lov til at lave demonstrationer mod danske ambassader. I andre tilfælde, hvor f.eks. amerikanske soldater har smidt koranen i toilettet, er der ikke blevet demonstreret, idet man ikke ville træde USA over tæerne. Ens hjerte blev taget ud og trådt på Den nationale debat har flere sider, men en af siderne er spændende og positiv. Mange muslimer har meldt sig på banen i et forsvar for ytringsfriheden, i en krænket følelse når danske ambassader og flag bliver brændt af. Således også på dette dialogmøde, hvor følelsen af krænkethed dog absolut også var der, da Muhammedtegningerne kom frem. Som en af de unge deltagere sagde: "Det var som om at ens hjerte blev taget ud og trådt på". Samstemmende fra unge og ældre, fra danskere og indvandrere blev der ønsket ytringsfrihed under ansvar og med respekt for hinanden. Ord er magt Der blev advaret kraftigt mod at stole på medierne. Medierne går efter de store historier, de historier hvor der er mest konfliktfyldt stof i. Advarslen kom fra en journalist fra Avedøre. Sognepræst Paul Kühle var rørt over det store fremmøde, diskussionen var god, men han advarede også mod at lade for tabufyldte emner ligge. Konflikter og problemer skal frem i god dialog, så de kan blive debatteret og medvirke til en mere nuanceret forståelse af hinanden. Mustafa Gezen udtrykte, at det at være muslim ikke er i konflikt med det danske samfund og appellerede igen til de unge om at gå ind i en positiv demokratisk dialog! Mange på mødet var utrolig glade for, at mødet blev holdt. Arrangørerne sluttede aftenen af med at takke for det store fremmøde, takke for en god dialog og opfordrede folk til at skrive sig på en liste. Vi kigger fremad med et netværk for dialog for at tage lignende initiativer med fokus på lokal bred dialog. Folk kan stadig kontakte Fritidsbutikken i Avedøre for at komme på listen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.